Actualitate

Profesorul grevist a învins

A făcut greva foamei în faţa IŞJ Olt, dar şi-a câştigat drepturile

Un profesor de limba română din Olt a protestat luna trecută cu familia acestuia în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Acesta susţinea că este împiedicat să-şi completeze catedra cu ore de matematică. După trei săptămâni de grevă, din cele trei luni pentru care obţinuse autorizaţie, profesorul s-a mutat în faţa Ministerului Educaţiei, unde şi-a găsit rezolvarea problemei sale.

“La protest în faţa Ministerului Educaţiei! Nu am protestat prea mult deoarece am fost invitat la discuţii de unul dintre secretarii de stat. În urma prezentării situaţiei, MEN a considerat că unul dintre viciile de procedură invocate de mine este suficient pentru a anula condiţiile specifice şi astfel pot participa la etapa de pretransfer. În consecinţă, opresc protestul în speranţa că înţelegerea se va şi concretiza. Mi-am strâns jucăriile şi am plecat. Dacă nu voi găsi înţelegere, voi relua demersul de unde am rămas!”, susţinea săptămâna trecută profesorul pe pagina lui de socializare. Acum el a aflat că demersul său nu a rămas fără rezolvare şi a câştigat.

După victoria de la minister, profesorul este decis să ceară Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) excluderea condiţiilor specifice din metodologie, astfel posibilitatea şcolilor de a impune condiţii specifice să fie exclusă din legislaţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...