Eveniment

Doi cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în ţară, depistaţi de poliţiştii de frontieră doljeni

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi cetăţeni turci care au încercat să intre fraudulos în România, escaladând un gard din incinta punctului de trecere a frontierei Calafat, după ce au coborât dintr-un automarfar.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au observat doi bărbaţi, care, după ce au coborât dintr-un automarfar, înainte de efectuarea controlului de frontieră, au escaladat gardul ce împrejmuieşte incinta punctului de frontieră, cu intenţia de a intra în ţară fără efectuarea formalităţilor specifice.

Imediat, a fost declanşată o acţiune specifică, în care au fost angrenate forţe şi mijloace din cadrul poliţiei de frontieră şi Poliţiei Municipiului Calafat, persoanele în cauză fiind reţinute şi duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni turci, în vârstă de 22 şi 27 de ani, care nu deţineau documente legale pentru a intra în ţară. Aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Germania, la rude.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cele două persoane, împreună cu şoferul automarfarului din care au coborât, au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...