Administraţie

Construirea spitalului regional Craiova ar putea începe în iulie 2018

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a anunţat că Ministerul Sănătăţii a semnat acordul cu Banca Europeană pentru Investiţii şi, în termen de nouă luni, ar urma să fie gata studiile de fezabilitate şi documentaţia pentru contractarea finanţării europene.

De asemenea, conducerea ministerului estimează că demararea lucrărilor ar putea începe cel mai devreme în cel de-al doilea semestru al anului 2018.

"Un proiect extrem de important pentru Craiova merge mai departe. Iată, am confirmarea că cel puţin în acest moment, el beneficiază de suportul tuturor: Guvern, Ministerul Sănătăţii şi Banca Europeană de Investiţii. Construirea Spitalului Regional Craiova ar putea începe în iulie 2018, cel mai devreme, până atunci se definitivează studiile de fezabilitate şi documentaţia pentru accesarea fondurilor europene. Sunt optimist pentru că s-a reuşit continuarea proiectului deblocat anul trecut şi pentru că finanţarea şi realizarea studiilor sunt asigurate din surse externe, deci şansele de blocaj sunt reduse considerabil", a declarat deputatul liberal Ionuţ Stroe.

Construirea unui spital regional la Craiova a fost promisă în urmă cu mai mulţi ani de Guvern, însă abia în 2014 ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că unitatea va fi ridicată doar cu fonduri europene. Acesta a fost pus la punct un acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un miliard de euro pentru realizarea a 3 spitale regionale: la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...