Inedit

Tradiţie americană de Paşte la Şcoala Deveselu - Olt

Vânătoarea de ouă

Vânătoare de ouă la Şcoala din Deveselu, judeţul Olt. O tradiţie pe care elevii au împrumutat-o de la militarii americani de la baza unde este amplasat scutul antirachetă şi care îi vizitează de fiecare dată înainte de Paşte şi se joacă cu ei acest joc.

Militarii ascund ouălele de ciocolată în iarbă, iar copiii trebuie să le găsească. Bucuria este foarte mare mai ales pentru cei mici, care reuşesc să găsească foarte repede surprizele din iarbă. "Până la urmă, această vânătoare de ouă nu stă în specificul sărbătorii noastre, este practic sărbătoarea pe care noi am importat-o cu drag pentru că sunt copii receptivi", Magdalena Fota, purtătorul de cuvânt de la Şcoala din Deveselu.

Militarii americani s-au emoţionat şi recunosc că dorul de casă şi de familie este foarte mare, acum, de Paşte. "Îmi lipseşte familia, dar să fiu aici şi să petrec timp cu copiii din România îmi aduce aminte de cei de acasă. Am familia în San Diego, vin rudele din Las Vegas şi facem o masă mare. Ascundem ouă în grădina din spate. Am 18 nepoţi şi toţi aleargă în grădină şi adună surprizele de ciocolată", a declarat unul dintre militari.

Guvernul Statelor Unite a investit peste 800.000 de dolari în modernizarea Şcolii Generale din Deveselu şi pentru construirea unei grădiniţe. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...