Economic

Administratorii au amânat procedura de vânzare a activelor Oltchim SA până în iunie

Ministerul Economiei rămâne însă optimist şi susţine că demersul dovedeşte interesul serios pentru pachetele aprobate de Adunarea creditorilor societăţii aflate în insolvenţă

Printr-un comunicat remis presei marţi, 11 aprilie, Ministerul Economiei a anunţat că a fost informat oficial de consorţiul de administratori judiciari ai SC Oltchim SA, societate aflată în insolvenţă, asupra faptului că procedura de vânzare se află pe o pistă bună, numeroşi ofertanţi exprimându-şi interesul pentru pachetele de active aflate pe piaţă. Totuşi, etapa finală a procedurii de vânzare a fost amânată până în iunie a.c. Ministerul precizează că această iniţiativă demonstrează, de fapt, interesul serios faţă de pachetele de active.

“Aflându-se în procedură de insolvenţă şi, în consecinţă, fiind administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar, acţionarul-statul român nu are prerogative în procedura de valorificare a activelor. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare, iar cei care decid sunt creditorii.
În acest sens, Guvernul a fost informat de consorţiul de administratori judiciari că procesul de vânzare şi criteriile de selecţie au fost aprobate de Adunarea creditorilor (format atât din creditori privaţi, cât şi din creditori publici).
Ministerul Economiei a fost informat de faptul că administratorii judiciari au amânat temporar etapa finală a procedurii de vânzare, până în luna iunie 2017, la solicitarea ofertanţilor, în prezent, aceştia desfăşurând activităţi de due diligence.
Faptul că ofertanţii sunt dispuşi să investească timp şi efort suplimentar în desfăşurarea de due diligence demonstrează interesul serios faţă de pachetele de active, precum şi dezvoltarea viitoare a acestora, în contextul propriilor planuri de afaceri. Astfel, Ministerul Economiei este optimist că procedura de vânzare va fi finalizată cu succes”, se arată în comunicatul Ministerului Economiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...