Actualitate

Încă un deces în Dolj

Carantină la un spital din Craiova din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu rujeolă

Carantină la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova după o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă! În acest moment, medicii de la Direcţia de Sănătate Publică confirmă 47 de cazuri noi.

Toţi sunt copii de 2-3 ani. Informaţia apare după ce tot astăzi au mai fost confirmate alte două decese provocate de complicaţiile bolii - o tânără de 17 ani din Timiş şi o fetiţă de doi ani, din Dolj.

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea “pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte mare, de până la 40,5 grade Celsius, şi erupţia ca para focului.

La fel ca mai toate bolile copilăriei, rujeola are o origine virală. Virusul care provoacă rujeola este unul de tip ARN, strâns înrudit cu virusurile pestei bovine şi al răpciugii canine. Acesta poartă numele de virus rujeolic şi face parte din genul Morbillivirus, familia Paramyxoviridae, din care se trag şi virusul urlian (care determină oreionul), cel sinciţial respirator (cauză a majorităţii infecţiilor respiratorii severe) şi virusurile parainfluenzae (responsabile de apariţia răcelilor).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...