Eveniment

Unul dintre mecanicii morţi în accidentul feroviar de la Petroşani era din Mehedinţi

"Acolo i-a fost soarta lui să moară. În ce i-a plăcut!"

Familia unuia dintre mecanicii care şi-au pierdut viaţa, sâmbătă, după ce un tren de marfă a deraiat între staţiile Băniţa şi Merişor, nu crede că a fost vorba despre o eroare umană pentru că bărbatul era un angajat care îşi iubea foarte mult meseria şi niciodată nu a greşit. El lucra la operator privat de un an, însă era mecanic din anul 1990.

Familia lui Eugen Milotin, ajutorul de mecanic din trenul deraiat, nu îşi mai revine din şocul suferit după moartea bărbatului. "De la televizor am aflat. După aceea am sunat şi nu mi-a răspuns nimeni. Apoi, prin colegi, prin...” “Cei de la firma respectivă nu v-au sunat?” “Atunci, pe moment, nu, că nu aveau numărul meu, dar după, şi de dimineaţă m-au sunat şi ieri la poliţie am vorbit.” “S-a plâns vreodată că sunt probleme?” “Deocamdată, nu. El mergea tot timpul la serviciu, nu a refuzat niciodată comanda”, susţine, Doina Milotin, soţia ajutorului mecanic.

Şi fiica bărbatului este şocată. “Îi plăcea ceea ce făcea. Numai în domeniul ăsta a lucrat.” “Cum vedeţi situaţia? Pe cine vedeţi vinovat?” “Nu mai văd pe nimeni vinovat. Pe cine să mai văd vinovat? Nu se ştie nimic. Acolo i-a fost soarta lui să moară. În ce i-a plăcut”. Rudele bărbatului susţin că operatorul feroviar nu trebuia să fie de acord ca acest transport să se facă dacă se ştia că trenul are probleme cu sistemul de frânare. “Poate şi defecţiunea asta tehnică care nu a putut să fie remediată. Dra ne-a rămmas un gol imens. Nu trebuia să plece dacă ştiau că au defecţiune. Nu trebuiau să îi trimită în cursă ştiind că e viaţa unui om în joc”, spune una dintre rude.

Cei doi angajaţi au murit, sâmbătă, după ce un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat între staţiile Băniţa şi Merişor, pe secţia de circulaţie Petroşani – Simeria, Regionala Timişoara. Înainte să se producă tragedia, cei doi au anunţat prin staţie că nu mai funcţionează sistemul de frânare al trenului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...