Sub Lupă

Insolventa CET Govora, vacă de muls şi pentru soţul şefei Gărzii de Mediu Vâlcea

Ticon Consult SRL, firmă la care a fost angajată anterior numirii pe post şi Ramona Elena Hogea, a încasat 416.986 lei de la societatea insolventă

Ramona Elena Hogea menţionează, în declaraţia de avere şi interese completată pe 15 iulie 2014 şi înregistrată la Comisariatul Judeţean Vâlcea al Gărzii Naţionale de Mediu zece zile mai târziu (nr. 2.178/25.07.2014), că şi ea a fost temporar angajată la Ticon Consult SRL în anul anterior (2013), de unde a încasat un salariu cumulat de 12.000 de lei. În aceeaşi declaraţie din anul numirii pe funcţie, ea doar îl menţionează pe soţ, Adrian Teodor Hogea, dar nu specifică şi locul de muncă al acestuia.

Aşa cum am arătat în articolul anterior, Adrian Hogea a reprezentat, chiar în 2014, SC Ticon Consult SRL, în relaţia contractuală cu Sacomet SA Horezu. În perioada 3 octombrie 2013 – 30 septembrie 2014, cele două societăţi au derulat un contract al cărui obiect a fost “furnizarea a 2.000 de tone de rumeguş necesar funcţionării cazanelor de la cele două centrale CT1 şi CT2”. La sfârşitul anului 2014, reprezentanţii Sacomet au încetat colaborarea cu Ticon, declarându-se nemulţumiţi de calitatea serviciului prestat, moment din care, susţin ei, s-au abătut asupra societăţii din Horezu o serie de controale soldate cu sancţiuni din partea comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu condus chiar de către Ramona Elena Hogea, în acel moment.

Date inexacte din declaraţii, rumeguş în ochii opiniei publice

SC Ticon Consult SRL îi aparţine în acte, potrivit ONRC, vărului lui Hogea, Cristian Cotea. Cel puţin în 2014 (unele dintre sursele noastre susţin că şi în anii următori) firma a vândut rumeguş colectat de la numeroasele gatere de pe raza judeţului către centralele termice care folosesc pe post de combustibil biomasa. În mai toate situaţiile, operaţiunile directe (contractare, facturare, încasare) au fost efectuate de Adrian Hogea.
Zilele trecute am primit şi răspunsul oficial din partea CET Govora SA care confirmă că şi această societate s-a aprovizionat de la Ticon Consult SRL în 2013 şi în 2014, ceea ce explică “reţinerea” Ramonei Elena Hogea în a-şi completa onest declaraţiile de avere şi interese. Ticon Consult a livrat CET Govora biomasă (rumeguş de lemn) în baza contractelor nr. 24.005/09.09.2013 (în valoare de 122.409 lei inclusiv TVA) şi 17.952/30.06.2014 (294.557 lei inclusiv TVA), ultimului fiindu-i prelungită valabilitatea până la 31.11.2014 prin actul adiţional nr. 1/31.10.2014.
Ramona Elena Hogea a fost numită la şefia Comisariatului Judeţean Vâlcea al Gărzii de Mediu pe data de 4 iulie 2014. Instituţia pe care a condus-o are în aria de competenţă atât controlarea gaterelor, cât şi a societăţilor care s-au aprovizionat cu rumeguş de la Ticon Consult SRL, acţiuni care s-au şi petrecut în mandatul ei. Rămâne acum ca inspectorii de integritate şi procurorii anticorupţie să stabilească dacă a şi comis infracţiuni precum abuzul în serviciu, falsul în declaraţii sau conflictul de interese.

Pe aceeaşi temă citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/11071-sefa-garzii-de-mediu-valcea-in-conflict-de-interese-din-cauza-afacerilor-cu-rumegus-ale-sotului

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.04.2017 - 10:32POPESCU GHEORGHE:Oare nu vreti sa intelege-ti?Eu vorbesc de un infractor si dumneavoastra aparati infractorul.Dezastrul produs de infractorul Nicolaescu nu il vedeti? Adica sa nu il controleze ca sotul sefei iar fi dat rumegus,pe care acesta nici nu l-a platit.Esti absurd bai nenea Paul.

12.04.2017 - 15:52Paul :Sunt convins ca situatia domnului Nicolaescu nu este singulara, tinand cont ca Adrian Hogea a lucrat la Garda de mediu anterior, dupa care a facut schimb cu sotia. Ea a trecut la Garda, iar el la Ticon. Este evident ca cei doi au abuzat si abuzeaza de functile pe care le detin. E foarte usor sa intimidezi firmele din domeniu daca le trimiti pe cap controale...

11.04.2017 - 13:42POPESCU GHEORGHE:Domnule MARIUS PARAUSANU,te rog sa verifici,au fost controale,dar domnul infractor prin avocatul sau ,cumnatul domnului Marina a rezolvat tot.Oare domnul ex judecator Dinescu este strain de toate retrocedarile catre acest infractor?Va rog verificati.Suntem in faza in care noi cetatenii strangem semnaturi pentru o plangere penala impotriva acestui infractor si a complicelui sau fostul primar Buse Nicolae,alt mare corupt al urbei noastre.Verificati cum domnul Buse a primit teren desii el nu a avut niciodata teren,cum a facut doua case peste noapte.Cu stima al dumneavoastra popescu Gheorghe

10.04.2017 - 15:36Marius Parausanu:Domnule, chiar nu intelegi ca nu te contrazice nimeni? Subiectul articolului este insa sefa Garzii de Mediu si felul in care ea a incalcat legea cu scopul foarte probabil de a obtine foloase. Iar controalele au intarziat fix pana ce Nicolaescu a incetat sa mai ia rumegus de la ei. O fi corect?

10.04.2017 - 13:49POPESCU GHEORGHE:Oare controalele sunt nefundamentate?

Mergeti si vedeti dezastrul produs de infractorul Nicolaescu la gropa de gunoi de la Maldaresti si apoi vorbiti.Stati de vorba cu cetatenii si cu fostii angajati ai infractorului si vedeti ce spun ei.Stati de vorba cu Razvan Sipoteanu vestitul avocat al acestui infractor si nimeni altul decat cumnatul judecatorului Marina,cel care este amestecat in toate afacerile acestui infractor.Oare de ce aparati un excroc si infractor de genul lui NICOLAESCU ?Numele meu este real si asa cum am mai comentat sunt cetatean al orasului din tata in fiu si nu imi este rusine sa ies pe strada.Asemenea escroci si infractori de talia acestui derbedeu cum este Nicolaescu si infama sa sotie,fac de ras urbea noastra.

Pagina 1 din 1 (5 comentarii din 5)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...