Ultima Oră

Premierul Sorin Grindeanu a vizitat fabrica de automobile Ford

Premierul Sorin Grindeanu a vizitat, vineri, 07.04.2017, Fabrica Ford din Craiova, unde a purtat discuţii cu reprezentanţii uzinei.

Grindeanu a declarat la Craiova că România condamnă atacurile cu arme chimice din Siria, pe care le consideră fără justificare.

„Am avut o discuţie în această dimineaţă şi cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe. Ceea ce pot să vă spun este că noi, ca şi stat, condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite şi tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca ţară NATO le vom respecta. Dar atacul de tipul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu are legătură cu nicio regulă internaţională, trebuie pedepsit. Sunt acţiuni care nu au nicio justificare“, a declarat la Craiova premierul României, Sorin Grindeanu.

Tot, la Craiova, premierul a anunţat că în această lună se depune documentaţia pentru drumul expres Craiova-Piteşti.

”Am anunţat şi i-am anunţat pe reprezentanţii Ford că, la sfârşitul lunii mai, documentaţia pentru proiectare plus execuţie, şi vreau să specific lucrul ăsta: «plus execuţie», va fi finalizată astfel încât se va putea lansa spre licitaţie. Asta ne face optimişti gândindu-ne la anumite termene: în toamna acestui an vom avea câştigătorul acestei licitaţii şi cu toate organizările de şantier şi cu toate lucrurile pe care dvs. le ştiţi. Cel mai lung termen ar fi ca la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuţia drumului dintre Piteşti şi Craiova, extrem de important nu doar pentru Ford, care va avea în jur de 600 de camioane care vor merge pe acest drum. Dar, e important şi pentru Craiova şi pentru celelalte companii şi pentru oameni. Deci, ca termen, avem sfârşitul lunii mai documentaţie finalizată şi depusă pentru licitaţie: proiectare plus execuţie, astfel încât să ardem anumite etape care mai lungeau acest proces”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...