Eveniment

Slab pregătiţi!

Opt licee din Olt cu promovabilitate zero la simularea de la Bacalaureat

Opt licee din judeţul Olt au avut promovabilitate zero la simulările de Bacalaureat. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean aşteaptă o analiză de la directorii celor opt licee şi va cere profesorilor să facă ore suplimentare cu elevii pentru a reuşi să obţină note de trecere la Bacalaureatul din vară.

"Nu pot să spun că a fost uşor, dar nici foarte greu, dar nu am fost noi pregătiţi îndeajuns ca să putem să luăm nişte rezultate foarte bune. Notele au fost cât de cât modeste", susţine Aurel Nicolae, unul dintre elevii care nu au reuşit notă de trecere. Conducerea liceului susţine că nici anul trecut nu au reuşit să promoveze şi se aştepta şi anul acesta la acelaşi rezultat.

"Ne aşteptam, adevărul este că au fost elevi care au luat peste cinci, nu şase, sau nu au atins media de promovare a simulării Bacalaureatului, dar cred că, până în vară, cu un efort susţinut, elevii care ştim că muncesc vor atinge acest obiectiv", a declarat Anişoara Dima, directorul Liceului Metalurgic Slatina, unul dintre liceele aflate pe lista neagră a IŞJ Olt.

Simularea pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională a fost susţinută în perioada 14 - 17 martie. Anul trecut, rata de promovabilitate la Bacalaureat, în Olt, a fost de 67,9 la sută după rezolvarea contestaţiilor, fiind cea mai mare din ultimii cinci ani, potrivit bilanţului pe ultimii 12 ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...