Actualitate

Investiţie de 130 de milioane de euro

Consiliul Judeţean Dolj a anunţat, joi, realizarea celui de-al doilea fir de aducţiune a apei Isvarna - Craiova, o investiţie cu valoarea de aproape 130 de milioane de euro, care urmează să fie finanţată din fonduri europene, în cadrul celei de-a doua faze a Master Planului pentru apă şi evacuarea apelor uzate.

Localităţile care vor fi alimentate din firul II Isvarna sunt, din judeţul Dolj, municipiul Craiova, oraşul Filiaşi şi comunele Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus, iar din judeţul Gorj oraşul Rovinari şi comunele Brăneşti, Câlnic, Godineşti, Plopşoru, Teleşti, Tismana şi Ţânţăreni.

Valoarea totală a investiţiei pentru cel de-al doilea fir de aducţiune Isvarna - Craiova este de 128.457.897 de euro, reprezentând cheltuieli cu reabilitarea conductei pe o lungime de 27,4 kilometri, extinderea ei cu o lungime de 96,4 kilometri, precum şi amenajarea incintei de captare la Isvarna şi a noii staţii de hipoclorit.

Proiectul privind realizarea aducţiunii de apă de la Isvarna face parte dintre demersurile cuprinse în cea de-a doua etapă a Master Planului pentru apă şi evacuarea apelor uzate, cu o valoare totală de 434.595.564 de euro, inclusiv TVA. În judeţul Dolj, celelalte investiţii din această fază vizează 22 de localităţi: cele 3 municipii (Craiova, Calafat, Băileşti), 2 oraşe (Bechet şi Dăbuleni) şi 17 comune (Breasta, Bucovăţ, Călăraşi, Cârcea, Cerăt, Coţofenii din Dos, Gherceşti, Işalniţa, Maglavit, Malu Mare, Mischii, Ostroveni, Pieleşti, Piscu Vechi, Poiana Mare, Rast, Şimnicu de Sus).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...