Administraţie

Incredibil

Zilele Orşovei, organizate din banii destinaţi spitalului

Anul acesta, festivităţile Zilelor Orşovei vor fi organizate din banii destinaţi spitalului. Deşi autorităţile locale promiseseră că vor aloca 200.000 de lei din bugetul local pentru utilităţi şi reabilitarea unor secţii ale spitalului, consilierii locali au votat pentru retragerea sumei de 150.000 de lei din buget, bani care vor ajunge la zilele oraşului.

50.000 de lei îi cheltuiseră deja anterior în primele două luni ale anului. Conducerea spitalului nu ştie cum se va descurca fără buget, pentru că deja au început să curgă somaţiile pentru neplata utilităţilor. Angajaţii spitalului din Orşova se descurcă cum pot să mai cârpească cât de cât pe unde este nevoie pentru că în vistieria unităţii nu mai există fonduri. Şi nici nu vor exista în viitor pentru că banii care urmau să le fie alocaţi din bugetul primăriei au fost redistribuiţi pentru manifestările organizate în vară de zilele oraşului. Culmea, cea care a cerut ca banii să fie luaţi de la spital este un cadru medical.

Managerul spitalului susţine că deja au început să primească somaţii pentru facturile neachitate. Anul trecut, spitalul a primit de la primărie 400.000 de lei. „În momentul de faţă, am primit spre exemplu o somaţie pentru apă că avem datorii şi că dacă nu achităm datoriile în cinci zile ne sistează apa”, susţine, Radu Gandă, managerul Spitalului Orşova.

Şi nu este singura datorie la utilităţi. Mai sunt şi alte facturi neachitate, de exemplu la lemnele pentru încălzire. Pacienţii şi locuitorii din Orşova sunt revoltaţi. Primarul oraşului se apără. Proiectul iniţial a fost modificat prin amendament de consilieri.

„Am bugetat capitolul 66.02 sănătate la bunuri şi servicii spital cu 200.000 lei, iar în urma amendamentelor depuse de consilierii locali hotărârea a ieşit altfel. La acelaşi capitol, sănătate, mă uit acum şi constat că la suma bugetată de 200.000 de lei mai sunt 50.000 de lei”, ne-a declarat Marius Stoica, primarul din Orşova.

În spitalul din Orşova lucrează 65 de angajaţi şi deserveşte peste 30.000 de locuitori din oraş şi din zonele limitrofe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...