Actualitate

Cercul prieteniei la Şcoala Numărul 10, din solidaritate pentru copiii autişti

2 aprilie, Ziua copiilor care suferă de autism a fost marcată şi anul acesta de elevii şi cadrele didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea. În realitate, evenimentele au debutat în avans, din 28 martie, dată care a coincis cu amenajarea şi decorarea Centrului Mara, centru care a primit şi vizita câtorva cadre didactice de sprijin şi psihologi reprezentanţi ai Şcolilor Gimnaziale nr. 4, nr. 10 şi ”Take Ionescu”, precum şi ai Colegiului Energetic. „Invitaţii au primit brăţări inscripţionate de culoare albastră şi pliante informative privind specificitatea copilului cu autism şi serviciile oferite în cadrul Centrului Mara, iar aceştia au diseminat informaţiile primite în instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea”, a precizat prof. Dicu Sevastia, coordonatorul proiectelor sensibile, ca în fiecare an.

Brăţările primite de elevii din învăţământul de masă au venit cu mesajul că, pe parcursul lunii aprilie, fiecare poate oferi, la rândul său, un obiect de culoare albastră (culoarea specifică) în semn de solidaritate cu copiii cu autism şi familiile lor. Este un gest de prietenie, de înţelegere şi de susţinere a celor care au nevoie de ceva mai multă atenţie şi afecţiune.

Prof. Dicu Sevastia a organizat evenimentul de conştientizare a autismului împreună cu elevii a trei şcoli, în cadrul acestora aflându-se şi copii cu autism. „Lucrurile acestea se pun la punct în echipă şi sunt duse la capăt doar de oameni sensibili şi conştienţi că spatele întors nu este o soluţie. Am fost ajutată ca întotdeauna de colegii mei, prof. Cornea Alina, prof. Olteanu Ovidiu, prof. înv. primar Tătuţ Anamaria, prof. înv. primar Neacşa Maria, înv. Suvar Dumitru, prof. înv. primar Sacerdoţeanu Florentina şi de d-nii directori ai Şcolii Gimnaziale Nr. 10, Rm. Vâlcea, d-na prof. Statie Adriana şi dir. adj. prof. Papuzu Anastaie Constantin. Împreună am făcut CERCUL PRIETENIEI, cu baloane albastre, sub sloganul «Împreună facem o lume mai bună!»”, a mai declarat prof. Dicu.

Câteva instituţii importante din municipiu, printre care şi Primăria, şi-au arătat şi ele susţinerea faţă de acest proiect şi au ales ca timp de câteva seri să ilumineze sediile în culoarea albastră.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...