Administraţie

Piaţă agro-alimentară şi creşă nouă, proiecte depuse la finanţare pe OG 28 de Primăria Băbeni

În total, administraţia locală a înregistrat zece proiecte la MDRAP, trei dintre ele vizând lucrări de anvergură pentru modernizarea infrastructurii rutiere

Zece proiecte propune Primăria Băbeni pentru finanţare prin OG 26 Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Potrivit spuselor primarului Bogdan Ştefan cele mai importante, din punct de vedere valoric, sunt “Amenajarea şanţurilor şi podeţelor pe strada Calea lui Traian (DN 64)”, în valoare estimată de 11,18 milioane de lei şi “Modernizare stradă de interes local pe o lungime de 8,275 km”, în valoare estimată de 10,69 milioane de lei.

“La fel de importante sunt toate, pentru noi. Am depus un proiect şi pentru construirea unei pieţe agro-alimentare, în valoare de 3,69 milioane de lei, precum şi unul privind construirea unei creşe pe strada Dragoş Vrânceanu, cam de aceeaşi valoare. Suntem optimişti că putem obţine finanţare şi pentru înlocuirea, în continuare, a lămpilor de iluminat public cu unele cu eficienţă energetică ridicată, acest proiect având o valoare estimativă de 399.000 lei”, explică edilul oraşului vâlcean.
Celelalte cinci proiecte depuse de administraţia locală la MDRAP sunt: extindere corp clădire cu atelier şi grup sanitar la Liceul “George Ţărnea” (valoare estimată la 319.750 lei); dotarea Şcolii gimnaziale – sat Valea Mare cu mobilier şi calculatoare (105.566 lei); dotarea a două laboratoare de informatică, 10 săli de clasă şi 4 săli de grădiniţă cu mobilier şi table magnetice la Liceul “George Ţărnea” (85.916 lei); dotarea cu sisteme de prezentare interactive a patru săli de clasă la Liceul “George Ţărnea” (60.000 de lei) şi modernizarea unor străzi de interes local din zona intersecţiilor străzilor Unirii–Uzinei cu Ariei şi Ungureni-Romani cu Valea Împăratului. Proiectele care nu vor obţine finanţarea guvernamentală vor fi implementate cu alte surse de finanţare (fonduri europene, buget local ş.a.).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...