Special

Olimpic depunctat pentru că a rezolvat altfel problema

Situaţie incredibilă în Dolj. Un elev olimpic din oraşul Băileşti, judeţul Dolj, a fost depunctat la Olimpiada judeţeană de matematică pentru că a rezolvat o problemă corect, dar într-un alt mod.

Alexandru Pascu a contestat decizia, iar Ministerul Educaţiei i-a acordat patru puncte şi astfel a reuşit să se califice la faza naţională a Olimpiadei de matematică.

"Am fost surprins că am obţinut punctaj zero, pentru că eu am ştiut că am făcut problema şi am ajuns la un rezultat, am explicat exact cum am perceput eu subiectul respectiv. Mă aşteptam să primesc maximum de puncte, pentru că ştiam că am explicat foarte bine problema. Eu am sperat că o să mi se facă dreptate şi voi putea merge mai departe, iar faptul că am primit patru puncte nu a făcut decât să mă bucure foarte mult. Iniţial, m-am considerat nedreptăţit, dar Ministerul Educaţiei a ţinut cont de modul cum am rezolvat eu problema la matematică. M-am gândit că, pentru a parcurge drumul maxim, furnica trebuie să meargă de cele mai multe ori pe diagonală, iar aşa am dus diagonalele pe laturile cubului, iar la intersecţia acestora am notat cu centrele funcţiilor. Ministerul Educaţiei, în barem, presupunea că furnica trebuie să parcurgă toată diagonala, nu doar până la mijloc“, a povestit elevul. Profesorul de matematică al elevului l-a încurajat.
"În momentul în care a ieşit din concurs l-am întrebat dacă a rezolvat problema cu furnica. Spre bucuria mea, mi-a spus că a făcut-o, iar eu am înţeles enunţul autorului şi l-am întrebat de ce a făcut aceste parcurgeri pe diagonală, iar el mi-a spus că tocmai pentru a găsi un rezultat maxim al drumului a maximizat drumul, făcând aceste parcurgeri parţiale pe diagonală. Seara a primit zero puncte, însă eu am adus în atenţia Comisiei Judeţene soluţia găsită de elevul meu, iar aceasta a fost de acord că soluţia este una corectă. A treia zi după concurs a fost rezolvată această situaţie, iar elevul meu a primit patru puncte“, a declarat profesorul de matematică Gabriel Tică.

Profesorii care au făcut parte din comisia de evaluare au precizat că au corectat lucrarea elevului din Băileşti conform baremului impus de Ministerul Educaţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...