Special

Amendă de 7.000 de lei dacă este ruptă!

A înflorit laleaua galbenă pe stânci, specie protejată la nivel naţional

A înflorit laleaua galbenă pe stâncile de pe clisura Dunării, din judeţul Mehedinţi. Laleaua galbenă, floarea unicat a zonei, este specie protejată la nivel naţional, iar cei care o rup riscă amenzi de 7.000 de lei.

Zeci de turişti merg zilnic în zonă cu bărcile pentru că poate fi admirată doar de pe apă. Pentru că este o specie protejată, o singură floare ruptă poate însemna o amendă de 7.000 de lei.

Cei care se ocupă de turişti în zonă sunt bucuroşi de oaspeţi.
“În această perioadă, datorită promovării pe care am făcut-o pe întreg parcursul anilor, sunt turişti care vin special să vadă laleaua de cazane, vin să se bucure de această privelişte”, susţine Alin Subţire, proprietar ambarcaţiuni.

Laleaua galbenă este o specie protejată şi este monitorizată atent de specialişti. A fost descoperită în anul 1.840 de către botanişti şi s-a încercat de-a lungul timpului o echivalare a acesteia cu specia clasică de grădină, însă, în urma analizelor făcute, s-a stabilit că nu are nicio legătură.

“Este o specie protejată la nivel naţional şi comunitar. Beneficiază de acest statut prin diferite acte normative. Este o specie endemică în sensul că se găseşte doar în această zonă”, spune Amalia Dumbravă, biolog.

Laleaua galbenă va putea fi văzută pe stâncile de pe Clisura Dunării până la mijlocul lunii aprilie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...