Porumb zaharat cultivat în solar. Se întâmplă într-o comună din judeţul Olt. La sfârşitul lunii mai, prima producţie de porumb zaharat va ajunge în pieţele din ţară. Cultura se dovedeşte a fi una profitabilă, care nu necesită foarte multă muncă.

Ionel Soare este singurul agricultor din judeţul Olt care cultivă porumb zaharat în solar. Bărbatul a plantat acum patru mii de fire de porumb zaharat în solarul pe care îl are în comuna Giuvărăşti. A început acum trei ani şi nu va renunţa pentru că, spune el, este o afacere profitabilă. "Este foarte rentabil. Investiţia nu este foarte mare. Perioada de vegetaţie sau de culegere este mult mai mică. Undeva la două luni, două luni şi ceva. Unde ajunge? În engros-uri. Că aici nu are cine, sunt cumpărători mai mulţi la oraş", spune Ionel Soare, agricultor. Prima producţie este gata la sfârşitul lunii mai. În această primăvară, localnicii din Giuvărăşti vor să fure ideea lui Ionel Soare de a cultiva porumbul zaharat în solar.
Nutriţioniştii susţin că porumbul zaharat are o mulţime de calităţi dacă este consumat mai ales de cei care vor să înlocuiască dulciurile. Porumbul zaharat are o mulţime de beneficii, în primul rând conţine aproximativ 130 de calorii, ceea ce îl face excelent pentru o gustărică, poate înlocui spre exemplu ciocolata. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole Olt, în judeţ, doar 30 de agricultori au cultivat în ultimii doi ani porumbul zaharat, dar în camp, nu în solar.