Administraţie

Cele 105 de apartamente noi, predate în sfârşit de ANL Primăriei Râmnicu Vâlcea

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu asigură beneficiarii aprobaţi de consiliul local încă de anul trecut că vor primi cheile locuinţelor în prima săptămână după Paşte

În prezenţa primarului Mircia Gutău, 105 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate marţi, 28 martie, în cartierul Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea. “Se dau în folosinţă locuinţele ANL! În ultimele luni am fost întrebat foarte des când se dau în folosinţă locuinţele ANL proaspăt finalizate. Alocarea lor nu a ţinut de Primăria Râmnicu Vâlcea, ci de Agenţia Naţională pentru Locuinţe din Bucureşti, care a promis iniţial că va face recepţia anul trecut, înainte de Crăciun, apoi în ianuarie 2017, apoi în februarie... Într-un final, recepţia la noile locuinţe se va face mâine la ora 11.30 (marţi, 28 martie - n.n.), iar în prima săptămână după Paşte, beneficiarii, care au fost aprobaţi în Consiliul Local încă de anul trecut, vor primi cheile”, a precizat şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu pe reţeaua de socializare Facebook.

Ministerul Dezvoltării, proiect de Lege care are în vedere şi diminuarea chiriei

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a predat în sfârşit Primăriei Râmnicu Vâlcea, marţi 28 martie, cele 105 locuinţe construite recent în municipiul reşedinţă de judeţ. “Ansamblul de locuinţe Ostroveni 5” de pe strada Nicolae Iorga a fost inaugurat de municipalitate încă din luna noiembrie a anului trecut, când au fost finalizate efectiv lucrările.
În şedinţa CL Râmnicu Vâlcea din 29 noiembrie 2016 a fost aprobată şi lista de priorităţi, în funcţie de punctajul obţinut, cu cele 105 persoane tinere care au solicitat şi au acces la locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, construite de ANL. Cu o zi înainte, primarul Mircia Gutău şi o parte dintre beneficiari au “inaugurat” chiar “Ansamblul de locuinţe Ostroveni 5”, situat pe strada Nicolae Iorga, alcătuit din blocuri p+4E. De atunci, trei dintre beneficiari au depăşit vârsta limită, iar municipalitatea le-a oferit alternativa alocării unor locuinţe mai vechi din fondul locativ al CL Râmnicu Vâlcea.
Beneficiarilor li s-a stabilit punctajul final de către o comisie formată din viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, consilierii Gabi Băjan, Adrian Valentin Popa, Grig Crăciunescu, Eduard Ionuţ Nuică şi reprezentanţii primăriei Petre Cazan, Luiza Ene Rădulescu, Tatiana Uţă şi Paraschiva Dragomirescu.
De la începutul lunii, pentru a veni în sprijinul chiriaşilor din locuinţele realizate de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, prin “Programul de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a iniţiat un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Proiectul se află în consultare publică şi are în vedere şi diminuarea chiriei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...