Inedit

Inventat în gospodărie!

Folarex, îngrăşământul natural premiat la Geneva, căutat de agricultori din întreaga ţară

Produsul premiat la Geneva este vândut acum în toată ţara. Comenzile sunt plasate telefonic sau online, Folarex este îmbuteliat şi expediat prin curierat.

Tot mai mulţi agricultori din ţară renunţă la a mai folosi îngrăşăminte din comerţ şi să apeleze la cel creat de inventatorul din Izbiceni-Olt, şi asta o dovedesc comenzile pe care acesta le primeşte, mai ales primăvara când încep muncile agricole.


Îngrăşământul creat de agricultorul din Izbiceni a fost apreciat la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva din 2015, dar şi la Bruxelles, unde olteanul a primit medalia de argint. Produsul a fost inventat de Dobre Puţinelu, din comuna Izbiceni. Îngrăşământul natural produs şi testat în solarul familiei de la Izbiceni a fost brevetat în 2014.

Olteanul spune că i-a fost foarte greu să obţină acest brevet. Aşadar, îngrăşământul natural complex concentrat, în formulă lichidă, denumit şi Folarex, este obţinut dintr-un amestec format din mai multe componente naturale rezultate în urma creşterii animalelor, respectiv din gunoi de grajd, provenit de la bovine şi de la ovine, gunoi de găină, gunoi de porumbel şi apă.


Procedeul de obţinere se realizează prin extracţia lichidului din amestecul de dejecţii semisolide provenind de la animale de fermă şi folosirea soluţiei rezultate ca îngrăşământ lichid. Partea solidă din amestecul de dejecţii, rămasă după extracţia soluţiei nutritive, este, de asemenea, folosită ca îngrăşământ natural, prin amestecarea cu turbă şi sterilizarea cu un pistol cu flacără.

”Obţinerea îngrăşământului Folarex este rezultatul unui efort şi al unei experienţe de-o viaţă şi a unei documentări serioase. Am găsit o soluţie care poate fi perfecţionată în timp”, susţine Dobre Puţinelu.

Acesta poate fi comandat pe internet, pe pagina de socializare a inventatorului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...