Politică

Iniţiativă legislativă depusă de deputatul Eugen Neaţă privind distribuirea dividendelor şi în timpul anului

Deputatul PSD de Vâlcea Eugen Neaţă, împreună cu Daniela Oteşanu şi alţi parlamentari, au depus o iniţiativă legislativă ce prevede simplificarea şi sistematizarea cadrului legal, venind în sprijinul mediului de afaceri, care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător şi suplu cu privire la distribuirea dividendelor şi în timpul anului, urmând ca regularizarea profitului să se efectueze la finalul anului, prin situaţiile financiare anuale.

Astfel, la Camera Deputaţilor a fost depus proiectul de act normativ cu titlul: “Lege privind modificarea şi completarea art. 19 alin. (3) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, art. 67, art. 117^2, art. 272^1 şi art. 272 alin. 1 lit. b şi lit. c din Legea nr. 31/1990 privind societăţile şi art. 31 şi art. 113 din Legea nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei”.

“Având în vedere necesitatea îmbunătăţirii cadrului legislativ, la propunerea unui număr important de întreprinzători, se impune o modificare legislativă care să permită repartizarea unei cote de 1/2 din profitul realizat trimestrial sub formă de dividende în cursul exerciţiului financiar. Această măsură va duce la încasări din impozitul pe dividende în cursul anului fiscal şi va da posibilitatea întreprinzătorului de a beneficia de rezultatul muncii prestate pe parcursul anului fiscal. Proiectul de lege realizează, în primul rând, o claritate a dispoziţiilor privitoare la operaţiunile de distribuire a profitului realizat de societăţi în timpul anului, actualmente distribuirea dividendelor fiind efectuată după aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar procedura nu este prevăzută în mod clar şi neechivoc, fiind inclusă în texte de lege separate, unele dintre ele contradictorii sau cu conţinut normativ similar ori chiar identic. Aşadar, adoptarea acestui proiect de lege simplifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind astfel în sprijinul mediului de afaceri, care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător şi suplu cu privire la distribuirea dividendelor şi în timpul anului, urmând ca regularizarea profitului să se efectueze la finalul anului, prin situaţiile financiare anuale“, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...