Actualitate

Se întâmplă la o biserică din Craiova

"Promoţie" pentru enoriaşi: Plăteşti taxa la biserică, primeşti acatist gratis

Un preot din Craiova a găsit o metodă inedită să-i stimuleze pe cei 3.000 de enoriaşi de la Parohia “Sf. Ioan Botezătorul“ să plătească contribuţia la biserică. În cuantumul celor 50 de lei, enoriaşii pot lăsa un acatist şi, în cazul unui deces, părintele asigură găzduire pentru sicriu în capela bisericii.

Pe fluturaşul personalizat, pe care este specificat numele şi adresa, enoriaşii sunt informaţi că, în urma unei hotărâri a Consiliului Parohial, contribuţia la biserică pentru anul 2017 este de la 30 de lei la 50 de lei pentru fiecare familie. Mai mult decât atât, dacă vor plăti această sumă, vor putea da un acatist pentru sănătatea familiei. Oamenii sunt revoltaţi, chiar dacă această taxă nu este obligatorie. "A trimis, asta e. Eu am zis că nu plătesc, dar până la urmă când oi muri tot trebuie să plătească cineva. Că nu te bagă în biserică. Sau chiar dacă te bagă în biserică îţi pune taxa de înmormântare 3-5 milioane", se plânge o enoriaşă. Preotul care a trimis fluturaşii respectivi susţine că oamenii nu sunt obligaţi să plătească, dar... este bine să fie informaţi cu privire la această contribuţie.
"Este o aducere la cunoştinţă pentru enoriaşii noştri despre beneficiile din partea bisericii de care aparţii, unii dintre ei mutându-se de curând în cartier sau în sectorul pe care noi îl păstorim", susţine Marius Neacşu, preotul bisericii.

Mitropolia Olteniei va analiza această situaţie pentru că recunoaşte că este o premieră ce a făcut preotul Neacşu. "Dumnealui e original aşa, prin felul lui de a fi. În fine, o să dezbatem şi noi, să vedem despre ce este vorba. A mai avut iniţiativa asta acum câtva timp, dar să vedem care a fost problema, care a fost conjunctura", spune Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

Preotul bisericii susţine că, de la începutul anului, doar 200 de familii din cele 3.000 au plătit contribuţia la biserică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...