Actualitate

Preţul terenurilor agricole s-a dublat în ultimii trei ani

Preţul terenurilor agricole din judeţul Dolj a crescut foarte mult în ultimii trei ani, ajungând în unele zone chiar să se dubleze. Dacă, în anii anteriori, un hectar de teren se vindea cu circa 3.000 de euro, acum s-a ajuns ca anumite hectare de teren arabil să se tranzacţioneze cu sume ce ajung la circa 5.500 de euro pentru un hectar.

Zona Băileştiului este foarte căutată de investitori, iar localnicii au profitat de acest lucru şi au ridicat foarte mult preţul terenurilor agricole. "Eu consider că aceste terenuri nu sunt scumpe pentru că reflectă realitatea cu adevărat. De fapt, dacă vom căuta în harta României, Câmpia Băieştilor este nucleul câmpiei române, este cel mai bun teren cernoziom", susţine Costel Pestriţu, primarul din Băileşti.

În anumite comune, hectarul de teren agricol unde solul este foarte bun a ajuns să se vândă chiar şi cu 25.000 de lei, deoarece există o cerere extrem de mare pentru teren din partea arendaşilor şi ofertă mică, pentru că unii proprietari nu îşi mai vând aşa uşor pământul. "De când a apărut legea 17 din 2014, ofertele fiind afişate pe site, preţul a început să crească. Vorbim în zona de sud cu 20.000, 25.000 lei pentru un hectar", a declarat Ovidiu Obleagă, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Dolj. Din 2014 s-au înregistrat la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Dolj circa 23.000 de dosare privind tranzacţii cu terenuri, pentru o suprafaţă de aproximativ 46.000 de hectare. Reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Dolj a precizat că numărul de tranzacţii a fost foarte mare şi ar reprezenta cam 10% din suprafaţa agricolă a judeţului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...