Sport

Stadionul din Craiova prinde contur. A fost montată deja prima tabelă.

Stadionul din Craiova, tot mai aproape de a fi finalizat. A fost deja instalată prima tabelă, se lucrează de zor la interioare, la hotel, vestiare, restaurante, care sunt gata în proporţie de 70%, iar jumătate din teren a fost eliberat pentru lucrările de drenaj.

“Stadionul de la Craiova acum. Anul viitor jucam acasă şi în cupele europene!”, se mândreşte Lia Olguţa Vasilescu, fostul primar al Craiovei, cu pozele pe site-ul de socializare în care prezintă stadiul lucrărilor.

Noua arenă a Craiovei, care va rivaliza fără probleme cu ”Arena Naţională”, va avea cinci etaje şi peste 30.000 de locuri. Suma totală a investiţiei se ridică la 50 de milioane de euro, sursele de finanţare fiind 90% de la bugetul de stat şi 10% de la cel local.

Noul stadion va fi în conformitate cu standardele europene 2020. Stadionul porneşte de la istoria stadionului Ion Oblemenco. Faţada este ca o cortină a unui teatru. La parter sunt grupaţi sportivii, zonele de hotel, zonele de intrare şi lobby VIP. În jurul stadionului, s-au creat sub stadion, 200 de locuri de parcare. Zona de VIP cuprinde un restaurant foarte generos, cu vedere la terenul de fotbal, zona de hotel care se dezvoltă cu parterul. Barurile şi locurile de mâncare vor fi separate de toalete pentru a nu fi interferenţe între acestea.

Pe zona tribunelor oficiale există mai multe tribune. Tribuna oficială este destina VIP-urilor, media, comentatorilor şi altor cerinţe. La etajul 5 va fi un studio TV, unde se pot face transmisiuni tv live.

În total, suprafaţa desfăşurată va fi de 56.000 de mp, o suprafaţă acoperită de 30.000 de mp, cu locuri pentru presă, 230, vip-uri 3.000 de locuri şi 440 în zona de Skybox. Persoanele cu dizabilităţi au fost direcţionate în tribuna a II-a.

Sunt patru intrări principale la stadion pentru ambulanţe, pompieri, parcări, iar apoi intrările pentru persoane. Intrarea se face pe turnicheţi, cu recunoaştere facială. În jurul stadionului va fi loc de promenade. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...