Politică

Senatorul liberal Romulus Bulacu susţine în Parlament modificarea şi completarea Codului Fiscal

Alături de senatorul Florin Cîţu, parlamentarul vâlcean face demersurile necesare pentru reducerea poverii fiscale tot mai mare asupra întreprinzătorilor. Modificările propuse pentru Codul Fiscal prevăd scăderea cu 7 puncte procentuale a cotelor pentru contribuţiile sociale de la 1 octombrie 2017, precum şi reducerea cotei de impozitare a venitului, dar şi a profitului de la 16% la 10%.

“Suprataxarea forţei de muncă şi a capitalului duce la pierderea acestora. Proiectul urmăreşte diminuarea poverii fiscale pe piaţa muncii prin promovarea măsurii de reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator şi angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului, a profitului, transferul plăţii asigurării de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii. Amânarea implementării acestora ar descuraja şi mai mult investiţiile în mediul privat şi chiar ar ţine la distanţă potenţialii mari investitori care sunt întotdeauna atraşi de un mediu fiscal avantajos şi predictibil. De aceea, proiectul de lege pe care îl susţin prevede reducerea cotelor de contribuţii de asigurări sociale cu 7 procente pentru angajator; contribuţiile pentru sănătate ar scădea de la 21% la 15%, iar cele datorate de angajat pentru asigurările de stat ar fi diminuate la 10%, de la 1 octombrie 2017. În contextul creşterii salariului minim pe economie, acest proiect este necesar, deoarece ar reduce costurile atât pentru angajator, cât şi pentru angajat.
Implementarea acestor măsuri înseamnă venituri mai mari pentru toţi angajaţii din România, dar şi pentru toţi antreprenorii. Spre exemplu, un simplu calcul demonstrează că un angajat, cu salariul minim pe economie de 1450 lei, ar obţine prin diminuarea contribuţiilor 54 de lei în plus, la salariu. În acest fel, rămân mai mulţi bani în economie pentru capitalizare, investiţii sau creşteri salariale”, este de părere senatorul PNL Romulus Bulacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...