Economic

Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza doar 1.000 de angajaţi

Ministrul Energiei susţine că 550 dintre aceştia vor fi salariaţi aflaţi în prag de pensionare, iar restul vor fi din sectorul TESA şi mai puţin din cel de producţie

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că vor fi disponibilizaţi doar 1.000, în loc de 2.000 de angajaţi, cum prevedea planul iniţial de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de energie din ţară. CE Oltenia are în prezent aproximativ 14.000 de angajaţi, din cei 1.000 de angajaţi ce vor fi disponibilizaţi, 550 fiind în prag de pensionare.

“Ni s-a părut puţin exagerată disponibilizarea celor 2.000 de oameni, aşa cum a fost stabilit iniţial. Ar fi însemnat să disponibilizăm foarte mulţi oameni din zona de producţie, acolo unde de fapt trebuie să menţinem în continuare locurile de muncă, mai ales că sunt foarte mulţi specialişti, pe care nu-i găsim foarte uşor în acest domeniu. Am stabilit ca cei 1.000 de oameni, aşa cum am dat mandat să se voteze în adunarea generală (a acţionarilor complexului - n.r.), să fie în mod special oameni pensionabili, care sunt în pragul pensionării şi care oricum ar fi plecat. Pe de altă parte, am găsit foarte mult personal TESA, lucru care nu mi se pare normal într-o companie specializată pe producţie, astfel că am cerut să se facă disponibilizări şi în acest sector”, a afirmat Toma Petcu în cadrul unui interviu acordat news.ro.

Compania de stat va renunţa la biserici, terenuri de sport şi islazuri

Toma Petcu susţine că Sorin Borza, directorul general al companiei de stat, s-a înţeles de curând cu sindicatele pe marginea acestui subiect. De asemenea, ministrul consideră că CEO trebuie să scape de toate activele neperformante, de exemplu, de bisericile sau terenurile la care plăteşte impozite şi taxe locale, dar care nu-i aduc niciun profit. “O altă restructurare pe care i-am cerut-o directorului general, şi care nu a fost prevazută în planurile anterioare, este cea a activelor care nu produc nimic, activelor neperformante, şi mă refer în primul rând la acele vetre de sat pe care le are în posesie CE Oltenia: biserici, terenuri de sport, de fotbal, islazuri. Am cerut ca pentru toate aceste active care generează cheltuieli mari să demareze discuţii cu autorităţile locale, ca să le cedeze”, a mai declarat ministrul Energiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...