Actualitate

Primăria Perişani insistă la Ministerul Turismului pentru pârtia de schi

Obiectivul turistic mai are nevoie de investiţii consistente în echipamente pentru a putea fi omologat, care nu pot fi acoperite din bugetul local

Primarul Ion Sandu se ambiţionează să continue eforturile pentru ca pârtia de schi din Perişani să devină omologabilă şi accesibilă iubitorilor sporturilor de iarnă. Administraţia locală a trimis un nou memoriu în acest sens Ministerului Turismului, prin care speră să convingă Guvernul de importanţa finalizării obiectivului realizat deja într-o bună măsură.

“În urma recomandărilor Institutului Naţional de Studii în Turism, am refăcut studiul de fezabilitate pentru a nu pierde punctajul pe care proiectul îl are deja. În acest moment, pârtia este amenajată, instalaţia de teleschi este cumpărată şi, la capitolul echipamente, mai este nevoie de tunuri de zăpadă. Mai este nevoie şi de amenajarea unui punct de prim ajutor Salvamont, precum şi de asigurarea de personal de instalare şi exploatare a echipamentelor cu atestat ISCIR. Noi am solicitat ministerului să ţină cont de toate acestea, dar şi de faptul că am fost excluşi, în mod bizar, de la finanţare de o coducere mai veche a ministerului atunci când eram cu lucrările la obiectiv în grafic şi că nu aveam cum suporta din bugetul local costurile rămase dintr-un proiect în valoare totală de 11,663 milioane de lei fără TVA. Noi am dus absolut toate facilităţile necesare la baza obiectivului, aşa cum este prevăzut în documentaţie”, ne-a declarat primarul Ion Sandu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...