Administraţie

Continuă reabilitarea blocurilor din Brezoi cu fonduri din bugetul local

Conducerea primăriei dă asigurări că toate clădirile de acest fel vor arăta impecabil până în 2020, două dintre ele chiar de anul acesta

Reabilitarea termică a blocurilor continuă în Brezoi tot cu fonduri de la bugetul local, la fel ca şi în mandatul 2012 – 2016. Deja vestite, clădirile care au fost apreciate şi pentru reabilitarea estetică (blocurile pictate) au convins locuitorii că iniţiativa este una mai mult decât oportună. Cu toate acestea, veniturile majorităţii locatarilor nu le permit să contribuie, fie şi în rate pe zece ani, să asigure cofinanţarea (20% din valoarea totală a lucrărilor) unei astfel de investiţii dacă ea s-ar derula din fonduri europene. Primarul Robert Schell rămâne însă optimist în privinţa faptului că în câţiva ani de aici înainte imaginea acestuit tip de clădiri va fi îmbunătăţită în totalitate.

“Persoanele fizice au venituri reduse, o dovadă în acest sens reprezentând-o şi faptul că asociaţiile încă au restanţe la achitarea facturilor către furnizorii de utilităţi. Dar au înţeles cu toţii că reabilitarea termică este un câştig pentru toată lumea, atât pentru proprietarii apartamentelor, cât şi pentru imaginea localităţii. Pentru proprietari, câştigurile sunt concretizate în economiile la facturile pentru încălzire, dar şi în faptul că se igienizează subsolurile blocurilor, aflate într-o situaţie deplorabilă de zeci de ani. Anul acesta am prevăzut în bugetul local fonduri pentru lucrările necesare la un bloc cu cinci scări şi la unul cu două scări. Cred că în următorii trei ani vom termina lucrările de acest gen la absolut toate blocurile din Brezoi”, ne-a declarat primarul Robert Schell.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...