Administraţie

ADI Apa Vâlcea a înjumătăţit cotizaţiile comunelor şi oraşelor componente

Preşedintele Robert Schell anunţă că anul acesta vor putea fi accesate fondurile de 120 de milioane de euro pentru toate cele 46 de localităţi acceptate la finanţare

În şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Apa” Vâlcea de la începutul acestei luni, unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a vizat reducerea cotizaţiei la jumătate pentru membrii asociaţiei, iar altul achiziţionarea unui imobil în Râmnicu Vâlcea care să servească drept sediu al asociaţiei, obiectiv aprobat de către asociaţie, conform procesului verbal, încă de anul trecut, prin Hotărârea nr. 7/26.02.2016.

Preşedintele Robert Schell, primar al oraşului Brezoi, susţine că ambele iniţiative au justificări temeinice. “Asociaţia are, în afară de mine, doar patru angajaţi. La un număr atât de mic de salariaţi, cuantumul cotizaţiilor ni s-a părut tuturor exagerat, lucru pe care l-au subliniat şi alţi colegi primari de-a lungul timpului, de la înfiinţarea ADI Apa Vâlcea. Aşa s-a ajuns să strângem la buget aproape 700.000 de lei pe care să nu îi cheltuim. S-a decis, cu unanimitate de voturi, reducerea cu aproape jumătate a cotizaţiilor. Astfel, comunele vor plăti anual numai 2.500 lei, în loc de 4.500, oraşele 4.500 în loc de 8.000 de lei, iar municipiul Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea câte 115.000 lei fiecare. Excedentul bugetar de 700.000 de lei a fost considerat în neregulă de experţii Curţii de Conturi, care ne-au impus, ca măsură în urma controlului, cheltuirea lor. S-a decis cumpărarea unui sediu, tranzacţie perfect legală şi oportună, în opinia mea”, ne-a declarat Robert Schell.

Orgolii politice puse înaintea intereselor unor comunităţi

Preşedintele asociaţiei de dezvoltare intrercomunitară a mai dat o veste bună celei mai mari părţi a localităţilor componente. “Prin POS (Programul Operaţional Sectorial – n.r.) 2 Mediu, 46 de localităţi au fost acceptate la finanţare pentru reţelele de utilităţi apă şi canalizare. Este adevărat că numărul lor putea fi şi mai mare, de aproape 60 de localităţi, însă în celelalte proiectele s-au blocat în consiliile locale ale acestora, în care primarii nu au putut forma majorităţi. E trist că orgoliile politice, pentru că vorbim de situaţii care au fost generate de toate forţele politice, sunt puse înaintea intereselor comunităţilor. Vorbim de un proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro. Noi suntem foarte optimişti, eu chiar sper că banii vor putea fi accesaţi efectiv încă de la sfârşitul acestui an”, a mai spus primarul din Brezoi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...