Politică

Mario Ovidiu Oprea: “Îmi iau ca aliaţi craiovenii şi vreau să apropii decizia de cetăţean!”

Liderul grupului liberal din Senat a fost desemnat joi seară candidatul formaţiunii la funcţia de primar al Craiovei şi preşedintele interimar al organizaţiei municipale

Senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, a fost desemnat joi seara (16 martie) de către Biroul politic judeţean al PNL Dolj drept candidat la funcţia de primar al Craiovei, precum şi preşedinte interimar al PNL Craiova în locul deputatului Ionuţ Stroe. Candidatul a fost desemnat prin vot secret, el obţinând cel mai mare număr de voturi (46), la mare distanţă în faţa deputatului Ionuţ Stroe (2 voturi), decanului Baroului Dolj Lucian Săuleanu (2 voturi), consilierului local Marian Vasile (4 voturi) şi Eugen Călinoiu (2 voturi). Vineri, Mario Ovidiu Oprea a comentat rezultatul votului intern şi a prezentat liniile principale ale noului său proiect politic.

“Rezultatul de aseară arată că acea fostă graniţă între foştii şi foştii nu mai există (PNL şi PDL – n.r.). Suntem un partid pregătit să câştige Primăria Craiova. Trebuie să fim uniţi cu craiovenii, sa fim uniţi cu liberalii craioveni, pentru că sunt foarte mulţi, să fim uniţi cu cei care au hotărât să nu voteze la alegerile locale. Va trebui să ajungem la ei, va trebui să le culegem mesajul. Va trebui să ne pliem pe toate dorinţele şi să ajungem până la cei 20.000 de craioveni care au manifestat în stradă. Am înţeles acest apel! Am plecat la drum cu toţii, chiar şi primarii liberali din judeţ îşi doresc să se implice. Craiova are temelie liberală!
Eu cred că va trebui să modificăm în mod decisiv lista scurtă a priorităţilor. Aş vrea, fără să mă declar nostalgic, să ne amintim ce pol economic important era Craiova înainte de 1990. Pentru asta este nevoie de atragerea investitorilor. Au ajuns tinerii să-şi dorească slujbă la stat din lipsa perspectivei, din lipsa ofertelor care să le asigure stabilitate şi a ajuns Craiova un oraş din care se pleacă, nu în care se vine. Este un fel de târg mai mare. Doar cu Ford şi Popeci nu vom putea trăi. (...) Ce s-a făcut până acum în acest oraş e bun făcut, ce mai este de făcut, terminăm, dar ce TREBUIE făcut, vom face noi într-un ritm mult mai alert. Să se termine odată cu politicile etatiste! Ştiu că vă doriţi un candidat care să ia Craiova la pas, pe care să îl trimiteţi să vadă, să recunoască greşeli, să construiască. Şi îl veţi avea. Să modificăm decisiv traiectoria acestui oraş”, a declarat senatorul liberal.

“Eu cred că va trebui să modificăm în mod decisiv lista scurtă a priorităţilor. Aş vrea, fără să mă declar nostalgic, să ne amintim ce pol economic important era Craiova înainte de 1990. Pentru asta este nevoie de atragerea investitorilor. Au ajuns tinerii să-şi dorească slujbă la stat din lipsa perspectivei, din lipsa ofertelor care să le asigure stabilitate şi a ajuns Craiova un oraş din care se pleacă, nu în care se vine. Este un fel de târg mai mare. Doar cu Ford şi Popeci nu vom putea trăi. (...) Ce s-a făcut până acum în acest oraş e bun făcut, ce mai este de făcut, terminăm, dar ce TREBUIE făcut, vom face noi într-un ritm mult mai alert. Să se termine odată cu politicile etatiste! Ştiu că vă doriţi un candidat care să ia Craiova la pas, pe care să îl trimiteţi să vadă, să recunoască greşeli, să construiască. Şi îl veţi avea. Să modificăm decisiv traiectoria acestui oraş!”
- Mario Ovidiu OPREA, candidatul PNL la funcţia de Primar al Craiovei

“Lia Olguţa Vasilescu i-a trădat pe craioveni”

Noul preşedinte al PNL Craiova a ţinut să taxeze şi faptul că primarul ales în iunie 2016 a trădat votul craiovenilor, optând pentru calitatea de parlamentar şi Ministru al Muncii. “Lia Olguţa Vasilescu a trădat craiovenii prin ce a făcut. Este un lucru pe care trebuie să îl recunoască. A spus că se va aşeza pe acea listă «să împingă» lista şi de fapt şi-a dorit să fugă. A mai fost parlamentar... şi-a adus aminte că nu a terminat proiectele pe care le-a avut? Stătea pe treptele secţiei de votare şi promitea că oraşul se va întoarce după soare. Teatru! Să rămână acolo unde este. Acum venim noi. (...) Referitor la ostilitatea majorităţii consilierilor care fac parte din PSD, dacă voi ajunge primar va trebui să îmi iau ca aliaţi craiovenii şi vreau să apropii decizia de cetăţean”, a mai adăugat Mario Ovidiu Oprea.
Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguţa Vasilescu din funcţie, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obţinut în urma alegerilor din 11 decembrie. Viceprimarul Craiovei Mihai Genoiu (PMP) îndeplineşte în prezent atribuţiile de primar al municipiului, în urma unei decizii a Consiliul Local Craiova, până la organizarea de noi alegeri a căror dată nu a fost stabilită.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...