Sport

Handbaliste la bibliotecă! Naţionala de junioare are fete studioase!

Paula Ungureanu şi Cristina Neagu au urmaşe pe măsură. Fetele din naţionala de junioare au rezultate excelente şi la învăţătură. În timpul liber, tricolorele mici merg la biblotecă. Înaintea debutului la Trofeul Carpaţi, două dintre jucătoarele reprezentative, Diana Ciucă (HCM Craiova/CNE Rm. Vâlcea) şi Monica Bărăbaş (CS Olimpic Tg. Mureş), s-au relaxat la Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" din Rm. Vâlcea.

Portarul Diana Ciucă (16 ani) are chiar medii de peste 9,50 la şcoală şi îşi doreşte să studieze criminalistica la Academia de Poliţie. Spaniolul Jaume Fort (antrenorul cu portarii de la loturile naţionale) a rămas impresionat de inteligenţa micuţei goalkeepere. I-a făcut cadou zilele trecute o şedinţă de antrenament la Izvorani cu vedetele de la naţionala de senioare. "Este important ca un sportiv de performanţă să aibă rezultate şi la şcoală pentru că suntem priviţi destul de descurajator în şcoală şi în societate. Este ok să dăm dovadă că putem mai mult. Chiar intenţionez să vin mai des la bibliotecă", a spus Diana.

"Creierul" naţionalei de junioare, Monica Bărăbaş (15 ani) afirmă şi ea că lectura îi dezvoltă creativitatea pe terenul de handbal: "Cititul te ajută să deschizi, să te dezvolţi personal şi chiar să ai inspiraţie în teren. Gândeşti mai repede, mai liber, lucruri importante pe postul de coordonator de joc".

Fetele le-au avut ghid în bibliotecă pe Corina Bodreagă, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii "Antim Ivireanul". Aceasta a lăudat iniţiativa handbalistelor şi i-a îndrumat pe tinerii sportivi să le urmeze exemplul. "Biblioteca este un spaţiu propice dezvoltării performanţei. Sportul este în strânsă legătură cu mediul cultural, este o interferenţă frumoasă. Cartea îi poate ajuta pe sportivi să fie stăpâni pe sine, lucru important şi pe terenul de joc".

Fosta mare glorie a Oltchimului şi a echipei naţionale, Steluţa Luca le supervizează activitatea. Pe multe dintre junioarele actuale le-a pregătit la lotul de cadete şi are mari speranţe în această generaţie. "Sunt fete cuminţi, inteligente şi cu multă creativitate în joc. Dacă continuă să muncească serios şi să respecte sfaturile antrenorilor, atunci tot viitorul le aparţine", le-a lăudat vicepreşedintele FRH.

Fetele se pregătesc în aceste zile pentru primul examen serios la juniorat. În weekend se vor duela la Râmnicu Vâlcea cu Polonia, Norvegia (fostă campioană europeană junioare) şi Rusia (campioana mondială en-titre) la prima ediţie a Trofeului Carpaţi pentru junioare.

Cum se pot achiziţiona bilete:

Biletele pentru Trofeul Carpaţi se pot achiziţiona deja online de site-ul eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/trofeul-carpati-la-junioare-ramnicu-valcea-sala-sporturilor-traian-457332/event.html?ca=12) şi din reţeaua magazinelor partenere. Preţul unui bilet este de 5 lei/zi, iar un abonament pentru cele trei zile de handbal spectacol costă doar 12 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua partidelor şi direct de la casele de bilete ale Sălii Traian. Copiii sub 15 ani au intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Programul Trofeului Carpaţi de Junioare:

Vineri, 17 martie:
Rusia-Norvegia (ora 16.00) şi Polonia-România (ora 18.15)

Sâmbătă, 18 martie:
Norvegia-Polonia (ora 16.00) şi România-Rusia (ora 18.15)

Duminică, 19 martie:
Rusia-Polonia (ora 11.00) şi Norvegia-România (ora 13.15)

Stefan Gavan - PR Manager FR Handbal
+40 728 222.123
stefan.gavan@sports-net.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...