Inedit

Caricaturistul Gogu Neagoe, senzaţia Târgului de Turism al Olteniei

Senzaţia ediţiei a 2-a a Târgului de Turism al Olteniei a fost prezenţa celebrului Gogu Neagoe, care a creionat gratuit sute de caricaturi pentru vizitatorii care s-au îmbulzit cu mic, cu mare, la evenimentul desfăşurat, în weekend-ul trecut, în inima Băniei, la Craiova.

Cele mai apreciate au fost portretele vedetelor, printre care cel al Mihaelei Rădulescu sau al lui Irinel Columbeanu, Florin Călinescu, Ion Ţiriac, Gigi Becali, Simona Halep, Cătălin Măruţă, Andra. Dani Oţil, Răzvan Simion şi Flavia Mihăşan de la "Neatza" au fost “piesa de rezistenţă” a colecţiei lui Gogu Neagoe. Toate schiţele au fost îndelung comentate de vizitatori pentru asemănarea cu personajele reale.

Menţionăm că Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În prezent, locuieşte în Capitală şi este frecvent invitat la evenimente mondene din România, dar şi din străinătate. Artistul are tablouri pictate, de mare valoare, fiind premiat la festivaluri de pictură şi caricatură din întreaga lume. A donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil din 2013. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...