Special

Ceremonial la Batalionul 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu“ din Craiova

Militarii craioveni pleacă şase luni în misiune în Polonia

Miercuri, 15.03.2017, la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din Craiova, a avut loc ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului de apărare antiaeriană ce va fi dislocat timp de şase luni în Polonia.

Detaşamentul este parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de către SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în nord-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia. La ceremonie participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.

"Astăzi, am avut onoarea de a participa la evenimentul prilejuit de plecarea în Polonia, pentru şase luni, a Detaşamentului de apărare antiaeriană din cadrul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană «General Gheorghe Pârvulescu» din Craiova, militarii noştri fiind incluşi în Grupul de luptă NATO, condus de către Statele Unite ale Americii. Este prima misiune la care participă în afara graniţelor un detaşament de apărare antiaeriană din România, fiind parte a contribuţiei pe care ţara noastră şi-a asumat-o la Summit-ul de la Varşovia", a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...