Actualitate

Concursul pe teme de protecţia consumatorilor „Alege! Este dreptul tău!“ şi-a desemnat câştigătorii

Elevi din 19 unităţi şcolare din judeţul Vâlcea s-au întâlnit weekend-ul trecut la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea, la faza judeţeană a competiţiei „Alege! Este dreptul tău!”.

Competiţia este organizată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, respectiv Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, cu ocazia “Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor” – aniversată anual în 15 martie.

Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generaţii de consumatori conştiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învaţă despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor şti să aleagă dintre produsele şi serviciile de pe piaţă pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor şti să sesizeze abuzurile operatorului economic şi vor şti să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzătoare sau neetichetate corect.

Cei 131 de elevi din ciclul primar şi gimnazial au trebuit să trimită desene care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs, iar 17 liceeni au avut de realizat un eseu cu tema „Cumpăr online şi ştiu ce drepturi am!” şi rezolvarea unui test grilă din bibliografia specifică temei.

Câştigătorii concursului au fost premiaţi astăzi, 15 martie 2017, la Colegiul Economic din Rm. Vâlcea, cu ocazia sărbătoririi Zilei mondiale a drepturilor consumatorilor, ce a fost marcată pentru prima dată la 15 martie 1983, de către mişcarea consumatorilor "Consumers International", care, în prezent, cu peste 220 de organizaţii membre în 115 ţări, reprezintă o mişcare internaţională de consum puternică, al cărei scop este de a ajuta la protejarea consumatorilor de pretutindeni prin scoaterea în evidenţă a aspectelor legate de serviciile de care beneficiază consumatorii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...