Administraţie

Primăria vrea să investească 2 milioane de euro

Fosta grădină zoologică din Slatina, devastată de hoţi

Autorităţile locale din Slatina, judeţul Olt, vor să investească 2 milioane de euro pentru a reface fosta grădină zoologică din municipiu. Proiectul a fost luat în calcul încă din 2007, când fosta grădină a intrat în conservare pentru că nu mai corespundea normelor impuse de UE. Între timp, a expirat şi studiul de fezabilitate.

28 de ani a funcţionat grădina zoologică din Strehareţi şi, chiar dacă exemplarele nu erau prea multe sau variate, nu duceau lipsă de vizitatori. Acum se împlinesc 10 ani de când grădina zoologică intră în conservare, iar autorităţile slătinene prezentau un amplu proiect de modernizare de 4,2 milioane lei, ce ar fi trebuit finalizat în 2012. Azi, totul este devastat. “S-au furat inclusiv cărămizile cuştilor unde erau animalele. Sute de copaci au fost tăiaţi pentru că nu există pază acolo. Avem trei posturi de paznici, dar nu s-au găsit bani pentru a face angajări”, a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina. Poliţia locală nu face faţă hoţilor. “Noi avem peste 40 de poliţişti în stradă, dar nu fac faţă să asigure acolo paza non stop. Numai anul trecut au fost 80 de hoţi prinşi”, a declarat Adi Pop, şeful Poliţiei Locale Slatina.

Primarul Emil Moţ a inclus în priorităţile din acest an şi această zonă. “Noi ne-am făcut un «plan de acţiune» pentru acest prim an întreg al mandatului meu şi vreau ca Pădurea Strehareţi să fie transformată într-un loc de agrement pentru toate vârstele, care va cuprinde şi o grădină zoologică”, a declarat primarul Emil Moţ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...