Inedit

Îşi retrag bătrânii din azil

Taxa pentru căminul de bătrâni, majorată cu 70 la sută

Vor plăti taxă mai mare ca la un cămin privat. Autorităţile locale din comuna Malu Mare din judeţul Dolj au decis să majoreze taxa pentru căminul de bătrâni din localitate, aflat în subordinea lor, cu 70 la sută.

Asta nemulţumeşte aparţinătorii bătrânilor internaţi în cămin şi deja au apărut primele cereri pentru a-i externa pe cei de aici. Oamenii spun că taxa de 1.700 de lei este enormă. În judeţul Dolj mai sunt alte două cămine de stat, unde taxele sunt de 700 lei, respectiv 800 lei. "1.700 de lei este chiar o sumă mare. Deci, înţelegeam o creştere de 10 la sută, de 15 la sută, dar a plăţii către căminul de la Malu Mare. Am decis să vin să îi fac o anchetă socială, să încerc să o mut la Craiova", ne-a declarat Ionel Tache, unul dintre aparţinători.

Şi nu este singurul aparţinător care a luat această decizie. Conducerea căminului recunoaşte că, în comparaţie cu celelalte două cămine de stat din judeţ, taxa de aici este una foarte mare, dar şi cheltuielile sunt pe măsură. La căminul din Craiova, beneficiarii plătesc 700 de lei, iar la cel de la Bistreţ, 800 de lei. "Nu este decizia noastră, ci a celor de la primărie. Este hotărâre de consiliu local. Au crescut cheltuielile şi salariile şi nu ne ajung banii", susţine Marius Udrică - şef cămin bătrâni Malu Mare.

În prezent, aici sunt internaţi 68 de bătrâni, care sunt îngrijiţi de 20 de angajaţi. Acest cămin a fost amenajat în căminul unui liceu agricol, cu fonduri europene, în urmă cu 3 ani şi a costat 900.000 de euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...