Actualitate

Uniformele şcolare, dorite pentru a ţine dealerii de droguri la distanţă

Reintroducerea s-ar face doar în urma unor aprobări în cadrul consiliilor de administraţie şi cu acordul părinţilor

Deşi sunt considerate demodate de către unii, fosta conducere a ISJ Vâlcea este de părere că uniforma ar trebui reintrodusă la nivelul unităţilor pentru a îndepărta dealerii de droguri din şcoli. „Dacă stăm să ne gândim, acel dealer nu o să cumpere câte o uniformă pentru fiecare şcoală în parte. În acelaşi timp, fără o astfel de uniformă, acele semne sau insigne pot fi luate de la orice alt elev la intrarea în unitatea şcolară”, susţine Gabriela Ene, fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Cei care se ocupă de prevenirea şi acordarea de asistenţă consumatorilor de droguri recunosc că dealerii îşi fac rondul în jurul unităţilor de învăţământ vâlcene, dar susţin că nu au niciun fel de atribuţii asupra acelor persoane.
„În jurul şcolilor există astfel de persoane, ştim, dar nu avem ce să le facem. Cât depre impactul unor uniforme şcolare, dacă acestea s-ar reintroduce, nu cred că ar fi o modalitate de îndepărtare. Noi ne dorim şi am prefera o variantă care să ne apropie de ei. Noi nu ne dorim o atitudine distantă faţă de elevi. Asta e tot ce vă pot spune”, a fost precizarea venită din partea lui Constantin Durleci, comisar şef al Centrului Regional Antidrog Vâlcea.
În timp ce unele familii nu susţin reintroducerea uniformelor din cauza faptului că cei mici cresc foarte repede şi asta ar implica unele costuri destul de ridicate într-un timp relativ scurt, anumite cadre didactice văd şi ele acest tip standard de vestimentaţie ca mijloc de protecţie al copiilor faţă de traficanţii de droguri. Sunt şi voci care se declară pro - uniforme, considerând că aceasta ar fi o modalitate de a spune stop etalării bogăţiei în rândul elevilor, fapt care conduce la crearea diferenţelor între şcolari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...