Sport

Viitorul handbalului mondial, la Râmnicu Vâlcea!

Federaţia Română de Handbal organizează weekendul viitor (17-19 martie) cel mai puternic turneu amical de junioare din istoria sa. Viitoarele stele ale handbalului mondial se întâlnesc la Rm. Vâlcea, leagănul handbalului feminin românesc.

Rusia (campioană mondială junioare en-titre, triplă campioană europeană), Norvegia (fostă campioană europeană şi vicecampioană mondială junioare), România (campioană mondială junioare 2014 şi bronz în 2012, campioană europeană în 1999) şi Polonia vor juca la prima ediţie a Trofeului Carpaţi pentru junioare.

Tricolorele mici au început deja cu entuziasm pregătirea la Rm. Vâlcea pentru cel mai important turneu al carierei lor. "Este un început de drum foarte greu pentru această generaţie, dar dacă suntem unite putem aduce foarte multe rezultate bune. Trofeul Carpaţi este o şansă frumoasă pentru că vom întâlni echipe bine pregătite şi putem da dovada talentului şi muncii depuse până acum. Mă aştept să văd sala plină pentru că handbalul este un sport cu tradiţie în Râmnicu Vâlcea", a declarat centrul Patricia Moraru (CSM Bucureşti).

Selecţionerul Ion Ivan crede că toţi antrenorii de handbal din România ar trebui să fie prezenţi săptămâna viitoare în Sala Traian din Rm. Vâlcea pentru a vedea pe viu generaţia de mâine a handbalului autohton, dar şi metodele tehnico-tactice ale celor mai puternice şcoli de handbal din lume. "Am nişte eleve speciale, sunt fete inteligente, care merg bine şi cu şcoala, nu trebuie să repet de o sută de ori indicaţiile la antrenamente. Este o şansă mare pentru ele să prindă cel mai puternic turneu organizat vreodată în România. Aş spune că este însă o mare oportunitate pentru tot sectorul juvenil, pentru jucătorii şi profesorii de handbal să vadă la ce trebuie să ne raportăm la acest nivel deoarece Rusia şi Norvegia vor etala cu siguranţă cele mai moderne procedee tehnice şi tactice. Ne dorim şi ca echipa României să atragă atenţia printr-un joc frumos, cu o exprimare colectivă şi individuală de excepţie”.

Trofeul Carpaţi reprezintă şi un test util în perspectiva primului examen oficial pentru această generaţie la vârsta junioratului, Campionatul European din Slovacia (10-20 august). "Sunt nişte meciuri de pregătire foarte importante. Un examen pentru noi, care o să ne arate unde ne situăm şi cât mai avem de muncit până la Campionatul European. Noi sperăm la medalii, domnul profesor ne ridică mereu moralul şi ne creează un mental de invingătoare. La Trofeul Carpaţi obiectivul principal ar fi să jucăm spectaculos, să facem o imagine bună handbalului românesc pe plan mondial", a concluzionat portarul Cristina Ciauşescu (CSM Bucureşti).

S-au pus în vânzare biletele

Biletele pentru Trofeul Carpaţi se pot achiziţiona deja online pe site-ul eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/trofeul-carpati-la-junioare-ramnicu-valcea-sala-sporturilor-traian-457332/event.html?ca=12) şi din reţeaua magazinelor partenere. Preţul unui bilet este de 5 lei/zi, iar un abonament pentru cele trei zile de handbal spectacol costă doar 12 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua partidelor şi direct de la casele de bilete ale Sălii Traian. Copiii sub 15 ani au intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Programul Trofeului Carpaţi de Junioare:

Vineri, 17 martie: Rusia-Norvegia (ora 16.00) şi Polonia-România (ora 18.15)

Sâmbătă, 18 martie: Norvegia-Polonia (ora 16.00) şi România-Rusia (ora 18.15)

Duminică, 19 martie: Rusia-Polonia (ora 11.00) şi Norvegia-România (ora 13.15)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...