Administraţie

Începe asfaltarea a 4 km de drumuri în Stoeneşti

Primăria comunei vâlcene aşteaptă şi aprobarea finanţării proiectului în valoare de 2,5 milioane de euro de extindere a reţelei de apă şi introducere a canalizării

Primăria Stoeneşti a semnat recent cu Ministerul Dezvoltării contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea a 4 km de drumuri de interes local. Primarul Gheorghe Dumbravă a precizat că valoarea finală a investiţiei aprobată spre finanţare prin PNDL (OG 28) a rămas de numai 3 milioane de lei, deşi suma aprobată iniţial fusese de 4,1 milioane lei.

“Vor fi asfaltate drumuri din satele Piscu Mare, în lungime de un kilometru, Bârlogu, pe 750 de metri liniari, iar restul în satul Stoeneşti. Chiar dacă suma aprobată în final e mai mică decât cea iniţială, avem avantajul că drumurile respective sunt bine întreţinute şi lucrările se vor derula rapid. Zilele trecute s-a încheiat şi procedura de achiziţie, inclusiv licitaţia de adjudecare a contractului de execuţie. Cred că lucrările vor începe efectiv cel mai târziu la începutul lunii mai, poate şi mai devreme, în funcţie de cum se va organiza firma constructoare. Oricum, investiţia se va derula rapid”, a explicat Gheorghe Dumbravă.

Primăria comunei vâlcene aşteaptă acum răspuns din partea AFIR pentru proiectul integrat depus pe PNDR, submăsura 7.2. - Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, în valoare estimată de 2,5 milioane de euro.

Proiectul are două componente, una vizând extinderea reţelei de alimentare cu apă în cele cinci sate care au făcut parte din fosta comună Cacova şi introducerea reţelei de canalizare pe o lungime de un kilometru în Stoeneşti (centrul comunei), cu racordare la staţia de epurare zonală de la Buneşti. Primarul şi funcţionarii administraţiei publice locale sunt optimişti în privinţa punctajului bun pe care îl va obţine proiectul şi se aşteaptă ca finanţarea să fie aprobată chiar în această primăvară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...