Sub Lupă

Răsturnare spectaculoasă de situaţie la Horezu: Sacomet prezintă probe necunoscute publicului!

Proprietarii firmei demontează punct cu punct acuzaţiile ce au vizat societatea care furnizează agent termic în oraş şi administrează depozitul de gunoi de la Măldăreşti

Inginerul Florian Nicolaescu, directorul şi proprietarul Sacomet SA Horezu, susţine că societăţii sale nu i se poate imputa disconfortul suportat de 278 de familii şi de elevii Liceului “Constantin Brâncoveanu” din cauza frigului la începutul lunii ianuarie. Managerul arată că primarul Nicolae Sărdărescu s-a pripit atunci când a ieşit cu declaraţii publice din care reieşea că furnizorul local de agent termic nu a gestionat eficient aprovizionarea cu rumeguş (combustibilul centralei termice din oraş). Totodată, omul de afaceri demonstrează că agentul termic a ajuns în parametrii contractuali la asociaţiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de încălzire. Tot în acest context, Florian Nicolaescu a reuşit, în opinia noastră, să lămurească, cel puţin momentan, şi situaţia care a generat dosarul nr. 1277/241/2015. În această cauză de pe rolul Judecătoriei Horezu (următorul termen este pe 30 martie) fostul primar Ilie Fârtat, Sacomet şi Florian Nicolaescu sunt acuzaţi că au ascuns, cu ajutorul unei funcţionare din Primăria Horezu, datorii de aproximativ 200.000 de lei ale societăţii comerciale către bugetul local care ar fi împiedicat firma să câştige concesiunea serviciului de încălzire centralizată al localităţii. Din documentele puse la dispoziţie, reiese că aceeaşi funcţionară, probabil din neglijenţă, a ignorat faptul că, în acelaşi timp, Sacomet avea de recuperat sume mult mai mari de la Primăria Horezu şi administraţia locală ar fi trebuit să nu înregistreze, la data respectivă, societatea cu sume datorate în evidenţă.

În ce priveşte situaţia depozitului de deşeuri din comuna Măldăreşti, Florian Nicolaescu arată că el este unul privat, preluat în proprietate şi administrare de Sacomet ca şi continuatoare a fostei Întreprinderi de Gospodărire a Oraşului (IGO) în momentul privatizării acesteia şi că el a respectat şi respectă, cu mici excepţii, normativele şi dispoziţiile în domeniu. În acest moment, groapa de gunoi intră în procedură de închidere, conform directivelor Comisiei Europene, acest lucru urmând a începe efectiv din luna iulie a.c.

Hotărâre de instanţă ignorată: Sacomet avea de primit bani de la primărie

În ce priveşte dosarul nr. 294/90/2014, despre care foarte puţine persoane au avut habar, lucrurile au devenit foarte simple. SC Sacomet SA are, din noiembrie 2015, câştig de cauză dat de Tribunalul Vâlcea. Conform dispoziţiei completului de judecată, Oraşul Horezu a fost obligat la plata sumei de 250.000 de lei (adică deja mult mai mari decât cei 200.000 invocaţi de reclamant în instanţă în dosarul cu numărul 1277/241/2015, înregistrat la Judecătoria Horezu) plus dobânzi legale, în sume actualizate, reprezentând “contravaloarea lipsei de folosinţă echivalentă cu contravaloarea unei chirii lunare a terenurilor şi construcţiilor proprietatea sa”. Situaţie despre care ştiau indubitabil şi angajaţii Primăriei Horezu. E drept că hotărârea definitivă favorabilă Sacomet SA a survenit în 2015, adică ulterior concesionării serviciului public de termoficare (2013). Numai că şi aici există proba că fostul primar din mandatul 2008 – 2012, Constantin Niţu, a emis o dispoziţie, acoperită de o hotărâre a consiliului local în acest sens, conform căreia funcţionarii Primăriei Horezu trebuie să ţină cont de faptul că Sacomet are o situaţie recunoscută juridic de administraţia publică locală din care reiese că are de primit bani şi, în acest context, obligaţiile societăţii trebuie raportate la cele ale administraţiei locale către ea.

La data controlului efectuat se constată (...) A fost verificată şi temperatura din instalaţia termică a Liceului «Constantin Brâncoveanu», aceasta fiind de 60,99 grade Celsius.
Proces-verbal OJPC Vâlcea din 17 ianuarie 2017

Motivele scandalului încălzirii deficitare din iarnă, de discutat

În ce priveşte situaţia încălzirii centralizate în ianuarie 2017, Sacomet are şi un proces verbal asumat de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Vâlcea, instituţie sesizată deopotrivă de beneficiari şi autoritatea publică locală, care subliniază, în 12 ianuarie a.c., că “La data controlului efectuat se constată (...) A fost verificată şi temperatura din instalaţia termică a Liceului «Constantin Brâncoveanu», aceasta fiind de 60,99 grade Celsius (deci peste 60 de grade, conform contractului – n.r.)”.
În ce priveşte asociaţiile de locatari racordate, trebuie precizat că 278 de apartamente beneficiază de încălzire centralizată în Horezu. Şi în acest caz au fost prezentate dovezi indubitabile că, în mod repetat, Sacomet SA a înştiinţat proprietarii că există probleme cu reţelele din fiecare bloc în parte, agentul termic ajungând la fiecare colectivitate de beneficiari în parametri peste cei contractuali şi a solicitat asociaţiilor de proprietari intervenţii în repararea sistemelor. De fapt, societatea s-a şi pus la dispoziţia beneficiarilor să execute lucrările necesare gratis, cu excepţia costurilor materialelor necesare. Totodată, Sacomet poate face dovada că demersurile sale au rămas fără răspuns.
Mai mult, o serie de beneficiari – şi nu este momentul să insistăm pe cazuri în parte din motive de elementar bun simţ – au cerut de ani buni debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire al oraşului Horezu. Paradoxal, unele dintre aceste persoane au fost invocate ca reclamanţi ai modului deficitar în care funcţionează sistemul la începutul anului curent.
Şi pentru cele menţionate în acest capitol există probatoriu riguros, spaţiul editoral nepermiţându-ne să prezentăm in extenso toate documentele.

Va urma.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

10.03.2017 - 08:18BALANOIU:Un nenorocit care a lasat pe drumuri multi chiriasi de apartamente.A crezut ca este buricu pamantului cand a preluat fostul IGO.Groapa de gunoi este atat de periculoasa pentru cetatenii orasului si animalele satenilor,iar el zice ca are toate avizele.Un infect.Rusineeeeee!!!!

09.03.2017 - 12:28Popescu Gheorghe:Cel mai infect om din Horezu.Rusine sa va fie ca puneti botu la o javra ordinara cum este Nicolaescu.Face-ti un articol obiectiv si intrebati horezenii ce parere au despre acest individ,ca nu se poate numi om.

09.03.2017 - 08:13ionut:Abureli a la nicolaescu,un om bolnav care a nenorocit toti salariatii pe care nu-i plateste cu lunile

08.03.2017 - 11:02Gogu:Tot reportajul fals

Pagina 1 din 1 (4 comentarii din 4)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...