Administraţie

Consiliul Judeţean Vâlcea şi parlamentarii PSD caută fonduri pentru Spitalul Judeţean

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, parlamentarii PSD şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea fac front comun pentru accesarea de fonduri guvernamentale şi europene necesare achiziţionării de aparatură medicală. Chiar dacă în ultimii ani s-au făcut investiţii majore în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unitatea medicală vâlceană mai are nevoie de aparatură în majoritatea secţiilor.

Conducerile celor două instituţii şi parlamentarii PSD s-au întâlnit la sediul SJU pentru a identifica problemele cu care se confruntă unitatea medicală şi pentru a găsi soluţii pe care le vor înainta ulterior parlamentului şi guvernului, astfel încât să se poată achiziţiona aparatură medicală modernă pentru toate secţiile spitalului vâlcean.

"Problemele din sistemul de sănătate sunt multe, însă dacă suntem uniţi şi avem o colaborare bună la nivel administrativ, vom reuşi să ne dotăm mai bine, să avem şi să oferim condiţii celor care ajung la un moment dat pe patul de spital. Dotările pe care le vom face vor îmbunătăţi actul medical, întrucât, în prezent, în anumite secţii medicale avem aparatură foarte veche. Mai avem multe de făcut, însă preocuparea mea principală este ca, împreună cu executivul Consiliului Judeţean şi unităţile subordonate să identificăm resurse pe care să le alocăm legal, pentru binele pacienţilor", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

“Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat deja în plen un buget prin care la Spitalul Judeţean Vâlcea se vor achiziţiona mai multe dispozitive medicale. Vreau ca, împreună cu conducerea SJU, dar şi cu parlamentarii vâlceni, să încercăm să stabilim nişte priorităţi privind atragerea de fonduri necesare dotării Spitalului Judeţean. Consiliul Judeţean Vâlcea lucrează la proiecte pe fonduri europene ce vor fi depuse pentru reabilitare şi dotări ambulatoriu, extindere şi dotare la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Ginecologie şi, bineînţeles, la Spitalul Vechi”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, spune că, deşi Vâlcea are cel mai modern spital din Oltenia, există secţii unde aparatura este mai veche de nouă ani şi trage un semnal de alarmă cu privire la riscul ca unitatea medicală vâlceană să nu mai poată încheia contracte cu CAS pentru anumite servicii medicale. “Am găsit înţelegere la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, care a semnat imediat lista de cofinanţare şi, pe ce am cerut eu la minister, Consiliul Judeţean va încerca să asigure 10%. Sunt trecute aparate care nu au putut fi cumpărate prin programul de reabilitare prin care a trecut acest spital. Avem probabil cel mai modern spital din Oltenia, dar, din păcate, pe secţiile cheie, cum ar fi Radiologie, avem toate aparatele mai vechi de nouă ani, asta înseamnă că nu mai putem să contractăm cu CAS servicii de radiologie. Şi atunci, aceste servicii vor fi plătite ori de către pacienţi, ori din fondurile spitalului”, a declarat Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...