Actualitate

Capetele autostrăzii Sibiu-Piteşti vor fi licitate pentru proiectare şi execuţie până la sfârşitul lunii iulie

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat vineri, la Piteşti, că prioritar rămâne Coridorul IV Paneuropean, care include şi secţiunea de autostradă Sibiu – Piteşti

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Piteşti, că până la sfârşitul lunii iulie va fi demarată procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia capetelor Autostrăzii Sibiu - Piteşti, în alocarea bugetară fiind cuprins şi Transfăgărăşanul.

“Coridorul IV, care include şi secţiunea de autostradă Sibiu-Piteşti este prioritar pentru noi. În momentul de faţă, acest tronson este în stadiul de elaborare a studiului de fezabilitate. Avem bani pentru proiectul de studiu de fezabilitate. (..) În cursul acestui an, până la sfârşitul lunii iulie, vom putea demara procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie a capetelor de autostradă, secţiunea 1 şi 5. Nu se pune problema de finanţare a acestor proiecte. Vor avea sumele necesare. Ne-am asumat ca acest coridor să fie închis până la sfârşitul mandatului”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat că alte proiecte despre care a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale din Piteşti au fost Transfăgărăşanul şi autostrada Piteşti – Craiova, a transmis corespondentul MEDIAFAX.

“Un alt obiectiv foarte important de care m-am asigurat şi vreau să-l văd că ajunge la îndeplinire şi are buget alocat este un alt tronson de autostradă, care se află şi în Argeş, şi anume autostrada Piteşti - Craiova. În discuţiile purtate azi (n.r. - vineri) în Argeş am subliniat faptul că trebuie să intervenim pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul. Un alt proiect despre care am discutat a fost mândria noastră, a României, Transfăgărăşanul, care este prins şi în programul de guvernare şi în alocarea bugetară. Am scos la licitaţie atât studiul de fezabilitate, cât şi proiectul tehnic, iar în urma realizării acestora vom scoate şi expertiza. Avem şi buget", a declarat ministrul Transporturilor.

Cuc a mai precizat, în acest context, că există un interes sporit ca Transfăgărăşanul să fie deschis mai multe luni pe an.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...