Inedit

La Prundeni se va construi un adevărat Palat al Culturii

Zilele acestea, pe portalul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a fost publicat Raportul de selecţie – etapa trimestrială 1, a proiectelor ce vor fi finanţate anul acesta, prag de calitate 40 puncte, pentru domeniile culturale şi monumente istorice, Submăsura 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Din judeţul Vâlcea au fost selectate trei proiecte: Comuna Slătioara (Dotarea Casei de Cultură „Dinu Săraru”, sat Mogeşti, comuna Slătioara, judeţul Vâlcea) – cu 68 puncte şi o valoare de 66.809,00 lei; Comuna Copăceni (Dotarea Căminului Cultural, sat Ulmetu, comuna Copăceni, judeţul Vâlcea) cu 40 puncte şi o valoare de 66.809,00 lei, şi proiectul „Modernizare şi Reabilitare Cămin Cultural în Comuna Prundeni (Ateneul Sătesc), judeţul Vâlcea”, cu o valoare de 388.754,00 lei la un punctaj de 41 puncte.

După cum spunea edilul comunei, din bugetul local se vor mai aloca sume de bani semnificative, astfel încât în final aici va apărea un adevărat Palat al Culturii ce va rivaliza cu cele mai mari edificii culturale din ţară. Dincolo de forma arhitecturală futuristă, investiţia va fi dotată cu sală de spectacole modernă, scenă cu săli pentru actori, săli de bibliotecă, cu sală de lectură, balcoane, două studiouri de televiziune, studio radio, săli pentru activităţi creative, garderobă, grupuri sanitare, simeze. Sălile vor fi dotate cu încălzire şi aer condiţionat, precum şi o sală de recepţie.

Aşadar, iată că, în afară de infrastructura de drumuri şi canalizare, pe primarul Ion Horăscu îl preocupă şi activitatea cultural – spirituală.

Primarul din Prundeni ne-a informat că se lucrează în prezent şi la alt obiectiv important pe aceeaşi Submăsură 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, respectiv „Reabilitarea şi restaurarea unui monument istoric Clasa B din satul Bărbuceni, comuna Prundeni. Este vorba de Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, „Sf. Împăraţi” – biserică datată din anul 1815.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...