Politică

Şi USR se implică în eforturile de salvare de la faliment a Oltchim

Împreună cu deputatul ales în Argeş care a adresat interpelarea ministrului Economiei, reprezentanţii USR Vâlcea sunt invitaţi de salariaţi la şedinţa de vot cu privire la modificarea Planului de reorganizare

Aproape concomitent cu interpelarea formulată pe acelaşi subiect de senatorul vâlcean Romulus Bulacu (PNL) şi Uniunea Salvaţi România (USR) - filiala Vâlcea a depus zilele trecute, în Camera Deputaţilor, prin intermediul deputatului de Argeş Ionut Moşteanu, o interpelare avand ca subiect situaţia combinatului Oltchim.

“Ne exprimăm îngrijorarea privind situaţia actuală, cât şi asupra viitorului incert al companiei vâlcene şi solicităm decidenţilor o implicare fermă în găsirea unor soluţii viabile, astfel încât combinatul să îşi continue şi să îşi dezvolte activitatea. Solicităm Ministerului Economiei ca, în procesul de privatizare, situaţia angajaţilor să fie tratată cu un interes aparte şi să fie impuse obligaţii certe în sarcina viitorului cumpărător”, a explicat pe scurt preşedintele filialei vâlcene a USR, economistul Andrei Gheorghiu.

“Oltchim Râmnicu Vâlcea este una din cele mai mari companii de produse chimice din România şi din Europa de Sud-Est având în prezent un număr de circa 2.000 de angajaţi şi este ultima companie operaţională în domeniul petrochimiei din România.
Au trecut peste patru ani de insolvenţă la Oltchim, din data de 30.01.2013, dintre care un an şi nouă luni de reorganizare şi în prezent se observă că planul de reorganizare este modificat, deoarece metoda de vânzare a Oltchim se înlocuieşte cu metoda vânzării de pachete de active. Această formă de vânzare ridică semne de întrebare în privinţa viitorului companiei şi al activităţii acesteia.
Consider că este de datoria dumneavoastră, în calitate de ministru, să întreprindeţi măsurile necesare pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea situaţiei Oltchimului, care reprezintă un pilon al economiei vâlcene de care depind, direct sau în mod indirect, un număr semnificativ de cetăţeni ai judeţului Vâlcea.
Vă rog să îmi comunicaţi care este situaţia financiară a combinatului Oltchim la momentul actual, precum şi viziunea ministerului în ceea ce priveşte modalitatea de privatizarea a companiei cu termene estimative pentru fiecare fază a procesului de privatizare.
Totodată, vă solicit pe această cale să vă implicaţi direct în găsirea unor solutii pentru redresarea acestei companii româneşti, prin includea unor obligaţii certe în sarcina viitorului cumpărător privind păstrarea activităţii companiei şi oferirea de garanţii ferme pentru angajaţi. Vă rog să îmi comunicaţi răspunsul în scris”, precizează deputatul USR Argeş Liviu - Ionuţ Moşteanu în interpelarea adresată ministrului Economiei Alexandru Petrescu.
Parlamentarul USR a fost invitat de către reprezentanţii salariaţilor Oltchim miercuri, 1 martie, la şedinta de vot cu privire la modificarea Planului de reorganizare propus de consorţiul de administratori judiciari ai combinatului, Rominsolv - BBDO.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...