Opinii

 

Senzaţional! OTV-izarea Oltchim

Dincolo de îngrijorarea pe care mi-o exprim faţă de haosul existent de vreme lungă la Oltchim, dar perfect vizibil acum, nu pot să nu remarc că o situaţie cu adevărat dramatică pentru judeţ este transformată într-o ştire haioasă, cu Dan Diaconescu protagonist. Încă nu îmi dau seama dacă, după procesul de manelizare, poporul chiar crede şi în misiunile dumnezeieşti cu tentă OTV-istă şi dacă, în direct, se speră cu naivitate că gigantul economic trebuie să ajungă în mâinile liderului PP - DD, doar pentru că grăieşte la ore de maximă audienţă „stop jaf!”.

Acest Robin Hood de România care păstoreşte mai multe sedii de partid decât membri, a aruncat „bomba” de care media e nesătulă. Probabil pentru că acaparează un public încă inabil când vine vorba de a conştientiza că Oltchim este o caracatiţă cu multe bube, care nu va deveni „o uzină înfloritoare” dacă va fi smulsă din ghearele ciocoilor” şi azvârlită pe porţii şi în rate „doritorilor”.

România are nevoie de manageri adevăraţi, nu de figuranţi îmbogăţiţi în garsoniere şi scoşi din tomberoane. Pentru că economia ţării se va redresa prin generaţii competente şi responsabile, nu prin personaje avide de imagine şi nici prin intervenţii perverse ale unor bişnitari pentru care care capitolul (teoretic prioritar) „binele comunităţii” este trecut la Diverse. Pentru că România are nevoie de lideri curaţi, nu curăţaţi.

Mi-ar fi plăcut să cred că ţara asta nu este un pachet de interese şi că Oltchim, în starea deplorabilă în care se află, nu va ajunge din mâinile unor netrebnici în curtea unor maimuţoi cu zâmbet de Superman. Tocmai pentru că înţelegem o astfel de miză, aş vrea să nu fim puşi în situaţia de a confunda privatizarea Oltchimului cu operaţiunea de continuă salvare a acestuia. OTV-ul şi Domnul D.D. şi-ar putea relua exclusivul cu Elodia, publicul ar aprecia. Pentru că altfel îmi rămâne timp să mă gândesc dacă din maratonul moartei negăsite s-a strâns averea cu care Dănuţ poate achita combinatul. Iar asta chiar ar fi senzaţional!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...