Ultima Oră

Ministerul Muncii alocă fondurile necesare supravieţuirii Căminului de Bătrâni de la Bălceşti

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea, a reuşit să o convingă pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, să prevadă în buget bani pentru finanţarea parţială şi a unităţii similare din comuna Roeşti

În Bugetul de stat pe 2017, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a alocat suma de 200.000 de lei pentru Căminele pentru Persoane Vârstnice din localităţile vâlcene Bălceşti şi Roeşti. Fondurile vin ca o gură de oxigen în special pentru centrul din Bălceşti, situaţia celor 42 de beneficiari şi a personalului administrativ şi de îngrijire de aici fiind incertă din cauza lipsei sursei de finanţare încă de anul trecut.

Până la începutul anului 2016, Ministerul Muncii a finanţat centrul de la Bălceşti printr-un proiect guvernamental. În luna iulie a anului trecut, ministerul a revenit parţial asupra deciziei, stabilind să contribuie la finanţarea centrului cu maxim 10% din bugetul total al unităţii. De atunci, soarta finanţării activităţii căminului a rămas pe umerii Consiliului Local şi ai banilor alocaţi prin rectificări de Consiliul Judeţean Vâlcea.

Încă 300.000 de lei ar acoperi bugetul pe întreg anul

Marian Geică, directorul economic al unităţii, susţine că partea cea mai mare din aceste fonduri va finanţa activitatea căminului pe o durată rezonabilă de timp, conducerea unităţii nădăjduind acum în completarea bugetului propriu pe întreg anul şi cu ajutor din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Banii vor fi viraţi prin intermediul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vâlcea.

“Încă nu ştim exact când vor intra efectiv banii. Am discutat chiar azi la AJPIS şi ni s-a cerut o fundamentare pe primele trei luni, adică primul trimestru al anului 2017, reprezentând cheltuielile de funcţionare ale căminului. În Legea Bugetului pe 2017, suma este alocată ambelor centre din judeţul Vâlcea care au contract cu Ministerul Muncii. Mai este un cămin la Roeşti, e drept, unul mai mic. Am discutat şi discut permanent cu domnul preşedinte Constantin Rădulescu, care ne-a sprijinit şi la minister prin două interpelări, şi avem speranţe că ne va sprijini în continuare. La aceşti bani se adaugă venituri proprii şi, sperăm, fonduri alocate de către Consiliul Judeţean Vâlcea. La prima vedere, cu încă 200.000 – 300.000 de lei am putea fundamenta un buget pe întreaga durată a anului în curs”, ne-a declarat directorul economic al Căminului de la Bălceşti.

Aşa cum a subliniat şi directorul Marian Geică, situaţia dramatică a Căminului de Bătrâni de la Bălceşti a fost semnalată, inclusiv în scris, ministrului Lia Olguţa Vasilescu de Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi al filialei judeţene a PSD.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...