Sport

Handbal feminin, Liga Naţională, HCM Rm. Vâlcea - CSM Bistriţa 32-28 (13-15)

HCM Rm. Vâlcea câştigă cu CSM Bistriţa şi se apropie la un punct de cupele europene

HCM Râmnicu Vâlcea a câştigat sâmbătă, în Sala Sporturilor Traian, scor 32-28 (13-15) cu CSM Bistriţa, la capătul unui meci spectaculos, în faţa celor peste 1.500 de spectatori. HCM rămâne pe locul 5 şi s-a apropiat la un punct de locurile de cupe europene.

Gheorghe Sbora: ”Nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am acumulat”

Antrenorul principal al HCM Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Sbora anunţă că principalul atu pentru rezultatele din ultimul timp este unitatea de grup din vestiarul jucătoarelor.

”Nu fac socoteala victoriilor, niciodată nu mă gândesc la rezultat, ci doar la ce avem de făcut, nu sunt un antrenor care să lucrez sub presiune. A fost un joc foarte interesant, pentru spectatori a dat tot ceea ce poate da handbalul şi mai ales cel din Vâlcea. Publicul a fost încântător, nu ştiu dacă a mai fost aşa numeros în ultima perioadă şi le-am oferit un adevărat spectacol. Poate puţini mai sperau atunci când Bistriţa conducea cu trei goluri, dar noi ştiam ce jucătoare şi ce caractere avem în grup. Succesul constă în unitatea de grup a fetelor şi dacă menţinem acest aspect, putem face în continuare lucruri frumoase. Nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am acumulat, echipa este capabilă să joace în cupele europene. Ne putem face bine treaba”, a anunţat profesorul Gheorghe Sbora.

Luminiţa Dinu: ”Suntem puţine, dar bune!”

După victoria obţinută ieri pe teren propriu, 32-28 cu CSM Bistriţa, antrenorul secund al HCM Râmnicu Vâlcea, Luminiţa Dinu a felicitat întreaga echipă.

”Fetele au înţeles că, fără multă muncă, nu se pot obţine rezultate. Doresc să le mulţumesc fetelor, au dat dovadă de atitudine şi de spirit de echipă. Am discutat la pauză că apărarea face diferenţa şi în repriza secundă s-a văzut şi defensivă şi poartă şi în minutul 60, meciul s-a terminat cu victoria noastră”.

Luminiţa Dinu spune că principalul obiectiv este ca publicul să umple din nou Sala Sporturilor Traian, fapt care s-a întâmplat şi la meciul de ieri.

”S-a pus multă presiune pe calificarea în cupele europene, noi ne dorim cât mai multe victorii, să câştigăm meciurile de acasă şi să aducem cât mai mulţi suporteri în Sala Traian. Braşovul ne-a prins după o pauză de trei săptămâni, puţin relaxaţi, dar un duş rece uneori prinde bine, dar la Cisnădie şi cu Bistriţa am luptat până în minutul 60 şi am făcut diferenţa pe final. Suntem puţine, dar bune!”

Internaţionala Cristina Florica a suferit o entorsă la gleznă şi va fi indisponibilă circa două săptămâni. De altfel, la finalul jocului, extrema stângă a părăsit terenul pe braţele kinetoterapeuţilor.

HCM Rm. Vâlcea - CSM Bistriţa 32-28 (13-15)

HCM Rm. Vâlcea: Şerban, Blazek, Vălean - Senocico 7, Adespii 6, Simion 4, Cioaric 4, Safta 3, Gavrilă 2, Vizitiu 2, Florica 2, Craiu 1, Stoicănescu 1, Khouildi.
Antrenori: Gheorghe Sbora, Luminiţa Dinu.

ştire în curs de actualizare...

Rezultate, etapa a 18-a:

SCM Craiova – CSM Bucureşti 25-30
SCM Roman – Zalău 21-21
HCM Rm. Vâlcea – CSM Bistriţa 32-28
Corona Braşov – Măgura Cisnădie (29-31)
Dunărea Brăila – Danubius Galaţi (23-19)

Clasament:

1. CSM Bucureşti 45 pt.
2. HC Dunărea Brăila 34
3. HC Zalău 29
4. SCM Craiova 26
5. HCM Rm. Vâlcea 25
6. CSM Roman 22
7. ASC Corona 2010 Braşov 19
8. U Cluj 15
9. CSM Bistriţa 15
10. CS Măgura Cisnădie 14
11. CSU Danubius Galaţi 11
12. CSM Unirea Slobozia 8

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...