Administraţie

Zeci de investitori solicită urgentarea introducerii canalizării în Budeşti

Primăria are nevoie de 3 milioane de lei pentru introducerea sistemului doar în satele Linia şi Racoviţa, unde există peste o mie de gospodării

Primarul Ionel Vlădulescu susţine că introducerea sistemului public de canalizare în satele Linia şi Racoviţa este proiectul cel mai presant pentru administraţia locală Budeşti. Refuzat în mod nejustificat până acum la finanţare de Guvern prin OG 28, sistemul necesită urgent alocarea a trei milioane de lei, finalizarea lui fiind solicitată şi de investitorii care şi-au construit sau intenţionează să-şi construiască fabrici în comuna vecină Râmnicului.

“Nici 10% nu am reuşit să realizăm până acum din proiectul de introducere a reţelei de canalizare în satele Linia şi Racoviţa. Pentru finalizarea lucrării este nevoie de o finanţare de aproximativ trei milioane de lei, bani pe care, până acum, Guvernul a refuzat să ni-i aprobe în baza Ordonanţei 28. Este un lucru de nbeînţeles, pentru că nu doar comuna Budeşti ar beneficia de pe urma acestui proiect, ci şi judeţul şi chiar şi Guvernul. În zona respectivă, reţeaua de canalizare este necesară şi pentru că au cerut-o investitorii, motiv pentru care noi considerăm că reprezintă o prioritate şi a judeţului, pentru că putem atrage în continuare investitori interesaţi şi de faptul că ne aflăm practic la intersecţia a două importante artere de circulaţie rutieră, Drumurile Naţionale 7 şi 67. În plus, comuna noastră este una foarte mare, numai în satele respective existând peste o mie de gospodării care doresc să se branşeze. Încremenirea acestui proiect ne blochează şi investiţiile din bugetul local prin care vrem să modernizăm zona prin amenajarea inclusiv de trotuare. Până nu terminăm cu introducerea canalizării, nu putem demara nici aceste lucrări”, explică primarul din Budeşti.

Situată la graniţa administrativă de sud-est a Râmnicului, comuna Budeşti este zona cea mai atractivă din punct de vedere investiţional a judeţului Vâlcea, aici fiind înfiinţate peste 1.000 de noi locuri de muncă numai în ultimii doi ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...