Administraţie

Primăria Tetoiu pregăteşte recepţia finală a sistemului de alimentare cu apă

Administraţia locală înaintează rapid şi cu introducerea canalizării în comună, în paralel lucrând la proiectele de extindere a celor două reţele

În luma martie a anului curent este programată recepţia finală a lucrărilor la introducerea sistemului public de alimentare cu apă în comuna vâlceană Tetoiu. Cu fonduri guvernamentale obţinute în baza OG 28/2013, reţeaua de apă a fost introdusă pe o lungime de 28 kilometri. Conform spuselor primarului Lucian Antonie, în prezent se efectuează branşamentele electrice la staţiile de pompare şi, pe anumite porţiuni, chiar probe de punere în funcţiune a hidranţilor şi cişmelelor stradale. “În primăvară vom preda Apavilului sistemul de alimentare cu apă. Pe tot tronsonul reţelei de alimentare cu apă se vor racorda peste 1.200 de familii. Apoi vom începe extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Budele şi pe toate uliţele. Anul trecut am demarat lucrările şi pentru introducerea canalizării. Din cei opt kilometri proiectaţi am reuşit să introducem doar un kilometru. Dar, am încheiat două contracte de finanţare a acestei investiţii, prin OG 28, în valoare totală de 2,2 milioane de lei, bani din care vom continua anul acesta lucrările al căror cost total se ridică la 3,4 milioane. Cred că vom reuşi să încheiem lucrările până la sfârşitul acestui an. Lucrăm la un proiect şi pentru extinderea reţelei de canalizare cu încă 20 de kilometri”, a declarat primarul din Tetoiu.

Lucian Antonie mai spune că primăria a întocmit deja documentaţia unui proiect care vizează construirea de grupuri sanitare interioare la şcolile din satele Băroiu şi Nenciuleşti, care urmează a fi depus pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, recent, primarul a dat ordinul de începere a lucrărilor la construcţia celor două poduri în Ţepeşti – Popeşti, punctul Cimitir şi în Ţepeşti – Măneasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...