Actualitate

Nivel neschimbat faţă de 2016 al taxelor şi impozitelor locale la Orleşti

Conform unei hotărâri recente a Consiliului Local Orleşti, nivelul taxelor şi impozitelor locale rămâne acelaşi ca în 2016, întrucât indicele de inflaţie de anul trecut a fost negativ, respectiv 99,07%. Conform articolului 454 din Codul fiscal, impozitele şi taxele locale sunt: impoziul pe clădiri şi taxa pe clădiri; impozitul pe teren şi taxa pe teren; impozitul pe mijloace de transport; taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate; impozitul pe spectacole; taxele speciale; alte taxe locale.

În acest context, Primăria Orleşti reaminteşte persoanelor juridice că valoarea impozabilă a clădirilor pe care le deţin se actualizează o dată la trei ani, pe baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. Astfel, cota de impozit pentru clădirea pentru care nu s-a efectuat evaluarea legal valabilă de la data de 1 ianuarie 2013 este de 5%, faţă de până la 1,5% în celelalte cazuri.

Ultima majorare a taxelor şi impozitelor locale în Orleşti a fost efectuată în 2014, cu 20%, în baza unei hotărâri a Guvernului condus la vremea respectivă de Victor Ponta.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...