Administraţie

Grădiniţe noi vor fi construite în Vaideeni, Bărbăteşti şi Stoeneşti

Primarii celor trei comune vâlcene susţin că numărul copiilor preşcolari justifică optimismul refacerii echilibrului demografic din zonă

Grădiniţe noi vor fi construite anul acesta în comunele vâlcene Vaideeni, Bărbăteşti şi Stoeneşti. Administraţiile publice din cele trei localităţi au întocmit deja documentaţiile necesare, primarii fiind optimişti în privinţa accesării fondurilor guvernamentale şi demararea lucrărilor propriu-zise chiar din 2017. Iniţiativele reprezintă o rază de speranţă pentru refacerea ehilibrului demografic în zonă.

Satul Dobriceni, cel mai mare din comuna Stoeneşti, va beneficia în curând de noua grădiniţă. Primarul Gheorghe Dumbravă a explicat că investiţia va fi suportată din fonduri obţinute pe Măsura 7.2, valoarea totală a lucrărilor urmând a fi de aproximativ 500.000 de euro. “Cei 32 de copii din Dobriceni merg, în prezent, la grădiniţa amenajată temporar în două săli din căminul cultural. Suntem pregătiţi cu documentaţia pe care o vom depune imediat ce se va deschide sesiunea de depunere a dosarelor, pe 15 februarie”, a declarat primarul din Stoeneşti.

Potrivit spuselor primarului Daniel Băluţă, Primăria Vaideeni a obţinut deja fondurile necesare construirii unei noi grădiniţe în comună. Clădirea va fi ridicată în satul Atârnaţi şi va avea două săli de grupă. Primarul Daniel Băluţă mai spune că în curând chiar vor fi scoase la licitaţie lucrările.

Şi Constantin Bănacu, primarul din Bărbăteşti, şi-a propus să obţină fonduri pentru amenajarea unei noi grădiniţe în satul Bârzeşti, clădirea şcolii dezafectate de aici urmând a fi consolidată şi modernizată în acest scop. “Fosta şcoală din acest sat a fost dezafectată de mai mulţi ani. Dar, clădirea are o structură foarte solidă şi era păcat să o demolăm. Împreună cu consilierii locali am stabilit că e mai bine s-o reabilităm şi să amenajăm în ea o grădiniţă spaţioasă şi modernă. Investiţia totală se va ridica la aproximativ 500.000 de euro. Cred că va fi cea mai mare grădiniţă din zonă, avantajul localităţii noastre fiind şi faptul că satele sunt relativ grupate apropiat. În cele trei sau chiar patru săli ar putea să fie primiţi până la 80 de copii. În prezent, în comuna noastră sunt deja patru clase de grădiniţă. Eu sunt foarte bucuros datorită acestui lucru pentru că asta înseamnă că vom avea în curând şi mai mulţi elevi la şcoală. Nu ascund că sper din tot sufletul să ni se întoarcă, încet, încet, şi mulţi dintre tinerii plecaţi la muncă în străinătate”, a explicat Constantin Bănacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...